Elizabeth Kostova – The swan thieves

Elizabeth Kostova - Genre: Roman

De psychiater Andrew Marlow heeft een geordend leven. Hij leeft alleen en in zijn vrije tijd schildert hij. Zijn leven verandert als in zijn kliniek de bekende schilder Robert Oliver wordt opgenomen. Oliver heeft in de National Gallery of Art een schilderij aangevallen. Eenmaal in de kliniek communiceert Oliver met niemand. Ook Marlow krijgt hem niet aan het praten. Om het raadsel van de schilderijaanval op te lossen leeft Marlow zich in in het leven van Oliver en gaat zelfs bij zijn gezin op bezoek. Deze zoektocht brengt hem bij de vrouwen die belangrijk zijn in het leven van Oliver en bij zijn favoriete schilders, de Franse Impressionisten.

Ik vond “The swan thieves” een leuk boek om te lezen. De zoektocht van Marlow naar het verleden van Oliver is interessant, maar soms wel tenenkrommend. Zeker als hij op bezoek gaat bij de vrouw van Oliver. Het lijkt me dat dat niet de juiste manier van werken is voor een psychiater.
Het verhaal is goed geschreven. De persoon Oliver wordt steeds duidelijk door de zoektocht van Marlowe. De veroorzaker van de schilderijaanval is verrassend.

Dit is het tweede boek dat ik van Elizabeth Kostova heb gelezen. Dat andere boek, “The historian“, gaat over de zoektocht van een historica naar de echte Dracula en de invloed die Dracula heeft op het leven van haar vader. Een zeer spannend en geloofwaardig verhaal.

Te koop bij Bol.com: 

Geef een reactie