John Irving – Zoon van het circus

John Irving - Genre: Roman

Regelmatig komt dokter Farrokh Daroewella naar Bombay. Hij is hier geboren, heeft medicijnen gestudeerd I Wenen en woont tegenwoordig in Canada. Farrokh heeft een haat-liefdeverhouding met India. Als hij in Canada is mist hij India, maar als hij in Bombay is voelt hij zich hier niet thuis. In Bombay heeft hij voornamelijk invalide kinderen als patiƫnt. Verder heeft hij al twintig jaar een zwak voor kleine mensen (dwergen). Door bloed af te nemen doet hij onderzoek naar hun DNA. Hij wil ontdekken waarom deze mensen kleine mensen zijn. Dwergen komt hij voornamelijk tegen in het circus en een van de dwergen die hij al twintig jaar kent is inmiddels de chauffeur van een bevriende Bollywood acteur.


Twintig jaar geleden was Farrokh in Goa met zijn gezin. Daar heeft hij twee slachtoffers van een moord onderzocht. De moordenaar komt weer op zijn pad. Samen met de Bollywood acteur probeert hij de moordenaar te vinden.

Ik had moeite om in het verhaal van “Zoon van het circus” van John Irving te komen. Het begin is naar mijn gevoel traag geschreven. De hoofdpersoon komt niet erg sympathiek over. Na een paar hoofdstukken lezen wordt het verhaal interessanter en spannender. Uiteindelijk blijken er wat interessante plotwendingen in het verhaal te zitten. Helaas vind ik dit niet een van zijn beste boeken!

In het Nederlands alleen tweedehands te koop via Bol.com: http://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/zoon+van+het+circus/Ntk/media_all/Nty/1/N/0/Ne/0/search/true/searchType/qck/index.html 

 Te koop via Bol.com (in het Engels):

Geef een reactie