Peter Geelen – De paarse ruiter

Mathis wordt als vijfjarige jongen door een monnik naar het klooster van de Tempeliers in Wolpen (België) gebracht. Hij leert hier in de loop van de tijd veel en is vrienden met de andere jongens. Zijn beste vriend is Goran. Op 13 oktober 1307 worden alle Tempeliers in Frankrijk gearresteerd, op bevel van de koning, Philips de Schone. Ze worden opgesloten in kerkers. De volgende dag krijgt Mathis een opdracht. Hij moet drie oude Tempelridders naar een veilige plaats brengen. Hij moet vertrekken zonder dat hij afscheid kan nemen van Goran. Deze dag is het begin van een interessante en gevaarlijke zoektocht, waarbij Mathis meer leert over zichzelf en zijn herkomst.

Het boek “De paarse ruiter” van Peter Geelen is een jeugdboek dat zich afspeelt bij de Tempeliers in de middeleeuwen. Ik vond het een leuk boek om te lezen, omdat het een spannend en verrassend verhaal is. Het leven voor Mathis blijkt anders te zijn dan hij zich had voorgesteld. Dit is een leuk boek voor kinderen van 12 jaar en ouder die van verhalen houden die zich in het verleden afspelen, zoals “Kruistocht in spijkerbroek”.

 
Te koop via Bol.com:

Geef een reactie