Arnon Grunberg – Onze oom

Arnon Grunberg - Genre: Roman

Als je kunt doden op commando, dan kun je ook liefhebben op commando.De meeste mensen hebben overtuigingen, zolang die maar niets kosten. 

Dat is de overtuiging van majoor Anthony. Zijn vrouw wilde graag een kind, maar dat lukte niet. Op een dag vindt hij een meisje, Lina, tijdens een operatie die uit de hand loopt. Twee verdachte individuen zijn doodgeschoten en dat blijken haar ouders te zijn. De majoor neemt Lina mee naar huis en geeft haar als cadeau aan zijn vrouw. Zijn vrouw is daar niet echt blij mee. Lina groeit op in een kille omgeving.


Later komt Lina bij het rebellenleger te wonen en heeft ze een relatie met de rebellenleider. Ze wordt zwanger van hem, maar vraagt zich af wat ze hier eigenlijk doet.

Het boek “Onze oom” van Arnon Grunberg heeft meerdere verhaallijnen die uiteindelijk niet zoveel met elkaar te maken blijken te hebben. De overeenkomst die de verhaallijnen hebben is dat iedereen een prijs moet betalen om zich gewaardeerd te voelen. En die prijs is erg hoog!

Ik weet nog niet precies wat ik van dit boek vond. Eigenlijk vond ik het een vaag boek en dat komt doordat de verhaallijnen naar mijn idee nogal los van elkaar staan. Ik vind het helaas niet een van de beste boeken van Arnon Grunberg.


Een andere blogbijdrage van mij over een boek van Arnon Grunberg: Tirza 

Meer informatie over Arnon Grunberg is te vinden op zijn eigen website en op Wikipedia

Boeken van Arnon Grunberg bij Bol.com:

6 gedachten over “Arnon Grunberg – Onze oom

  1. @Martien: je hebt gelijk, sommige boeken van Arnon Grunberg zijn erg goed en andere zijn vervelend. Ik vond "Tirza" bijvoorbeeld een mooi boek.

    Welke van zijn boeken vond jij leuk?

Geef een reactie