Arthur C. Clarke & Stephen Baxter – The light of other days

Arthur C. Clarke & Stephen Baxter – The light of other days

When a brilliant, driven industrialist harnesses cutting-edge physics to enable people everywhere, at trivial cost, to see one another at all times —around every corner, through every wall— the result is the sudden and complete abolition of human privacy, forever. Then the same technology proves able to look backward in time as well.

Arthur C. Clarke, Stephen Baxter - The light of other days
Uitgever: Voyager (UK)
Jaartal: 2001
Bladzijden: 472
Genre: Science fiction & fantasy

 

Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Bol.com

 

Over het boek

The light of other days van Arthur C. Clarke en Stephen Baxter (Het licht van vroeger dagen in het Nederlands) gaat over onze maatschappij in de toekomst. Er is een nieuwe functionaliteit ontwikkeld, Wormcam, een uitgebreide virtual-realityachtige videorecorder. Na een tijdje kan de Wormcam ook in het verleden kijken, naar elk moment dat jij wilt. Hierdoor gaan mensen elkaar bespioneren, maar het leidt ook tot nieuwe ontdekkingen over het verleden. Een neveneffect is wel dat andere mensen jou altijd kunnen bespioneren. Mensen gaan hier op verschillende manieren mee om. Sommige mensen zoeken naar privacy en andere mensen geven hun privacy volledig op en lopen naakt rond.

 

Mijn mening

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het lijkt mij erg interessant om gebeurtenissen uit het verleden in het echt te bekijken. Zo wordt het leren van geschiedenis een stuk interessanter. Ik zou het daarnaast niet prettig vinden dat andere mensen ook jou kunnen bekijken wanneer zij dat willen. Een beetje privacy is wel prettig!

Ik vind het een interessant gegeven en het is goed uitgewerkt. Hierdoor is “Light of other days” een meeslepend en leuk boek om te lezen.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

4 gedachten over “Arthur C. Clarke & Stephen Baxter – The light of other days

  1. Toen het uitkwam heb ik het meteen gekocht, het is al weer een tijdje geleden…
    Ik vond het ook boeiend, en spannend om te lezen, ja, een van de betere samenwerkingsverbanden die Arthur C.Clarke heeft aangegaan.

Geef een reactie