Robert Hughes – De fatale kust

In het boek “De fatale kust” van Robert Hughes wordt de geschiedenis van Australië beschreven. Het verhaal beschrijft hoe het land Australië zich heeft ontwikkeld vanaf de stichting van de strafkolonie. De schrijver geeft een beeld van het bestaan van mannen, vrouwen en kinderen. Hij geeft aan hoe moeilijk het was voor de mensen om een bestaan op te bouwen, hoe groot de verschillen zijn tussen de heersende klasse en de mensen in de gevangenissen.


Ik vond het een fascinerend, maar langdradig boek om te lezen. Het heeft weken geduurd voordat ik dit boek uit had. “De fatale kust” is dan ook geen roman, maar een sociale geschiedenis. Ik vond het leuk om dit boek te lezen terwijl ik door Australië aan het rondreizen was en sommige plekken, zoals Port Arthur (Tasmanië) ook daadwerkelijk heb bezocht. Het boek geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis van Australië.

Te koop bij Bol.com: 

4 gedachten over “Robert Hughes – De fatale kust

  1. Ik vond In Europa goed, maar ik hoorde van een hoop bekenden dat ze erin waren gestrand, omdat het te langdradig was. Het boek lijkt me interessant.

  2. @HDJ Vidagjo: ik heb even bij Bol.com gekeken waar "In Europa" over gaat en misschien moet ik die ook maar eens lezen. Zal hem op mijn verlanglijstje zetten.

Geef een reactie