Steve Toltz – A fraction of the whole

Het boek “A fraction of the whole” van Steve Toltz begint met Jasper Dean. Jasper is de verteller van het verhaal en hij zit in een gevangeniscel. Hij vertelt de lezer dat niemand ooit te weten zal komen waar het lijk van zijn vader is gebleven.
Daarna vertelt Jasper zijn levensverhaal vanaf toen hij jong was. Hij vertelt over zijn vader Martin en diens broer Terry. Jasper vertelt dat Terry Dean een bekende naam is in AustraliĆ«. Terry was een crimineel en Jaspers vader vertelt Jasper hoe Terry zo is geworden. Hij kijkt terug op zijn eigen leven en op dat van zijn vader. De relatie tussen Jasper en zijn vader is niet geweldig. Ze werken elkaar regelmatig op hun zenuwen. Samen komen ze in vreemde, soms bizarre, situaties terecht.

Ik vond het een geweldig boek om te lezen. “A fraction of the whole” is een familiegeschiedenis met buitenbeentjes. Het verhaal is met humor geschreven en zit vol verrassende wendingen. Het verhaal brengt de lezer in AustraliĆ« en Thailand. Het einde van het verhaal heb ik niet aan zien komen.

2 gedachten over “Steve Toltz – A fraction of the whole

Geef een reactie