Maeve Binchy – Onder de oude beukenboom

geplaatst in: Recensie | 0
Maeve Binchy – Onder de oude beukenboom

Ooit kerfden acht kinderen hun namen in de stam van de oude beuk die de kleine school van Shancarrig overschaduwt. Die kinderen zijn nu volwassen en zijn allen hun eigen weg gegaan. Voor ieder van hen is de naam van hun geboortestadje verbonden met bijzondere herinneringen. De roman Onder de oude beuk heschrijft het leven in dit Ierse stadje, dat wordt gekenmerkt door gezapigheid en rust; sommigen noemen het zelfs saai. Maar schijn bedriegt, want hier, waar de rivier de machtige rots omspoelt waaraan het stadje zijn naam dankt, vinden we alle aspecten van het menselijk leven tentoongesteld. Met humor, warmte en een genadeloos oog voor de ironie der zelfmisleiding, legt Maeve Binchy de geheimen bloot die het leven van haar personages verbergt.

Informatie
Schrijver: Maeve Binchy
Titel: Onder de oude beukenboom
Uitgeverij: Zuid-Nederlandsche Uitgeversmaatschappij
Jaartal: 1993
Bladzijden: 398
Vertaler: Gerard Grasman
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: februari 2005

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Het was een vermakelijk boek, maar ik kan me na al die jaren niet meer herinneren waar het verhaal over gaat.


Deze blogpost heb ik in december 2018 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.