Salman Rushdie – De duivelsverzen

geplaatst in: Recensie | 0
Salman Rushdie – De duivelsverzen

In "De duivelsverzen' van Salman Rusdie ontploft een gekaapt vliegtuig boven Engeland. Tussen plastic bekertjes, zuurstofmaskers, afgerukte ledematen en herinneringen vallen twee figuren richting het Kanaal. Het zijn de beroemde acteur Djibriel Farisjta en de in driedelig grijs gestoken Saladin Chamcha, die uiteindelijk levend en wel op de Engelse kust aanspoelen. Ze zijn verkozen tot tegenstanders in de eeuwige strijd om Goed en Kwaad. Maar wie is wie?

Informatie
Schrijver: Salman Rushdie
Titel: De duivelsverzen
Uitgeverij: Veen
Jaartal: 1989
Bladzijden: 494
Vertaler: Marijke Emeis
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: april 2005

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek bij de bibliotheek geleend. Ik hou van de boeken van Salman Rushdie, omdat ze iets sprookjesachtig hebben. Dit boek wilde ik lezen omdat er zoveel commotie over dit verhaal was. Er werd zelfs een fatwa (een doodvonnis) voor hem uitgevaardigd. Ik vond De duivelsverzen een mooi geschreven verhaal en ik heb het met veel plezier gelezen. In 2015 was Salman Rushdie in Den Haag en daar was ik bij. Het was een hele boeiende avond.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.