Jack Vance – De tuin van Suldrun (Lyonesse 1)

geplaatst in: Recensie | 0
Jack Vance – De tuin van Suldrun (Lyonesse 1)

In een tijd voor Koning Arthur wordt er in de koninklijke familie van Lyonesse, een van de bakkeleiende koninkrijken die samen de mythische archipel der Oude Eilanden uitmaken, een prinses geboren. Suldrun groeit op tot een ietwat dromerig meisje aan wie noch de complexe hofintriges, noch de uithuwelijkingsplannen van haar ambitieuze vader, koning Casmir, besteed zijn. Wanneer Suldrun naar een vergeten deel van de paleistuin verbannen wordt, begint een weergaloos avontuur waarin Grootmeester Jack Vance ons op zijn unieke manier meeneemt van de kerkers van kasteel Haidion naar het betoverde Woud van Tantrevalles met zijn scharen halflingen, heksen, trollen en menseneters; van de wispelturige elfen van de Thripsey Schoei naar de landhuizen van wedijverende magiërs en het onneembare kasteel Tintzin Fyral.

Informatie
Schrijver: Jack Vance
Titel: De tuin van Suldrun
Serie: Lyonesse #1
Uitgeverij: Meulenhoff
Jaartal: 1984
Bladzijden: 404
Vertaler: Annemarie van Ewyck
Genre: science fiction & fantasy
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: april 2005

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek van mijn vader geleend. Ik heb jaren geleden de Lyonesse-trilogie gelezen en het leek mij leuk om deze boeken nog eens te lezen. Het is een mooi fantasyverhaal en ik ben benieuwd naar het volgende deel.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.