Robert Carter – The language of stones

geplaatst in: Recensie | 0
Robert Carter – The language of stones

A rich and evocative tale set in a mythic 15th century Britain, to rival the work of Bernard Cornwell. The Realm is poised for war. Its weak king – Hal, grandson of a usurper – is dominated by his beautiful wife and her lover. Against them stands Duke Richard of Ebor and his allies. The two sides are set on a bloody collision course… Gwydion is watching over the Realm. He has walked the land since before the time of the druids, since before the Slavers came to subdue the people. Gwydion was here when Arthur rode to war: then they called him 'Merlyn'. But for his young apprentice, Willand, a fearsome lesson in the ways of men and power lies ahead. The Realm is an England that is still-magical. Legendary beasts still populate its by-ways. It is a land criss-crossed by lines of power upon which standing stones have been set as a secret protection against invasion. But the power of the array was broken by the Slavers who laid straight roads across the land and built walled cities of shattered stone. A thousand years have passed since then, and those roads and walls have fallen into decay. The dangerous stones are awakening, and their unruly influence is calling men to battle. Unless Gwydion and Will can unearth them, the Realm will be plunged into a disastrous civil war. But there are many enemies ranged against them: men, monsters and a sorcerer who is as powerful as Gwydion himself.

Informatie
Schrijver: Robert Carter
Titel: The language of stones
Uitgeverij: HarperCollins (UK)
Jaartal: 2004
Bladzijden: 512
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: mei 2005

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek bij de bibliotheek geleend. Het is een spannend en fantasievol verhaal dat zich afspeelt in de 15e eeuw in Engeland en er komen standing stones in voor. Ik hou van steencirkels en dergelijke. Daarom heb ik dit boek uitgekozen.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.