Hanny Alders – Non nobis

geplaatst in: Recensie | 0
Hanny Alders – Non nobis

De titel van het boek is ontleend aan het devies van de Tempel: Non nohis, non nobis, Domine, sed nomini tuo da gloriam - niet ons, niet ons, Heer, maar U zij de glorie' ' Onder dit devies gaven de tempelridders eens hun leven voor het behoud van het Heilige Land, niet om persoonlijke roem te verwerven, niet om zichzelf te verrijken, maar uit pure devotie. Met dezelfde opofferingsgezindheid en zelfverloochening zet Bichard de Bastaard zich in om de orde van de ondergang te redden. Tegelijkertijd op zoek naar het geheim dat de Tempel bewaart over de waarheid rondom zijn geboorte, wordt Richard in zijn strijd niet alleen geconfronteerd met de Franse koning, de slappe houding van paus Clemens V, met edelen en geestelijken, maar ook met zijn eigen broeders én drie vrouwen, die hem elk op hun eigen manier begeren. Als deze strijd ten slotte gestreden is en hij daar lichamelijk en geestelijk gehavend uit verrijst, heeft hij weliswaar gevonden wat hij zocht, maar blijkt het voor veel dingen te laat te zijn.

Informatie
Schrijver: Hanny Alders
Titel: Non nobis
Uitgeverij: Conserve
Jaartal: 1988
Bladzijden: 524
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: augustus 2005

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek van mijn moeder geleend. Ik heb het boek gekozen omdat ik de geschiedenis van de Tempeliers interessant vind. Dit boek vond ik helaas wat saai.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.