Ary Jassies – Kind van oktober

geplaatst in: Recensie | 0
Ary Jassies – Kind van oktober

in Kind van oktober belandt Ary Jassies op het laatste Keltische eiland - 'het eiland van liefde, legende en illusie'. Al in liet begin van het verhaal duikt een fotoalbum uit de jeugd van de schrijver op. Het trekt de aandacht van een groep landgenoten die op het eiland een spirituele cursus volgen; zij spelen met hem 'de zevensprong', over een schijnbaar oneindig parcours van bevrijdende stenen - een groepsspel met een bizarre afloop. in prachtige, beeldenrijke taal neemt Jassies de lezer mee naar dit Keltische eiland met zijn mythisch glanzende stenen. Hij tekent de schitterende verhalen van het eiland op met een fonkelende en eerbiedige pen. En als hij tenslotte terugreist naar Nederland, samen met een jonge wraakgodin, beschrijft hij zijn terugkeer van het heiligenhuisje op de rotsen naar zijn prozaïsche geboortestad met een ontroerende kracht.

Informatie
Schrijver: Ary Jassies
Titel: Kind van oktober
Uitgeverij: Veen
Jaartal: 2000
Bladzijden: 368
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: oktober 2005

Over dit boek

Ik heb dit boek in oktober 2005 gekocht omdat ik de standing stone op de voorkant mooi vond en omdat de omschrijving me aantrek. Ik vond het verhaal niet zo boeiend als ik van tevoren had gedacht.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.