Hella S. Haasse – De scharlaken stad

geplaatst in: Recensie | 0
Hella S. Haasse – De scharlaken stad

Het pauselijk hof in Rome is in de zestiende eeuw, in de nadagen van de renaissance, het brandpunt van het wereldgebeuren. Het hof wordt gedomineerd door de in scharlaken gestoken hogere geestelijkheid, en grote persoonlijkheden die betrokken zijn bij politieke en maatschappelijke ontwikkelingen verzamelen zich in het Vaticaan. In een van de zalen treffen we Giovanni Borgia aan, een jonge mysterieuze Italiaan die op zoek is naar het geheim rond zijn geboorte. Hij is een bastaard uit een berucht geslacht, maar is dat de familie Borgia of Farnese?

Informatie
Schrijver: Hella S. Haasse
Titel: De scharlaken stad
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 1952
Bladzijden: 328
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: november 2005

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek (eerste druk) in december 1994 bij een antiquariaat gekocht. Hella S. Haasse is mijn favoriete Nederlandse schrijfster. Ik heb bijna al haar boeken in eerste druk in de kast staan. Ik vond dit een fascinerend en mooi verhaal dat zich afspeelt in Rome in de zestiende eeuw.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.