boekomslag Catherine Clement - De nieuwe reis van Theo. Roman over de mens en zijn wereld

Hoofdpersoon Theo, die we nog kennen uit De reis van Theo, is inmiddels zesentwintig en heeft enige jaren voor Artsen zonder Grenzen in oorlogsgebieden gewerkt. Zijn vriendin Bozicka, een milieuactiviste, heeft hem bewust gemaakt van de ecologische problematiek. Als Theo op het punt staat mee te doen aan een wedstrijd van een milieuorganisatie, wordt hij door zijn tante Martha gebeld. Ze ligt met een dubbele longontsteking in een ziekenhuis in New Delhi en smeekt hem haar op te halen. Ze knapt gauw weer op, maar om zeker te zijn van haar genezing neemt Theo haar mee naar de gebieden waar hij onderzoek wil doen naar milieuproblemen.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik vond het een interessant boek omdat allerlei wereldproblemen worden aangesneden en dat leidt tot nadenken over je eigen ideeën hierover en je eigen handelen. Het hoofdstuk over kernenergie is op dit moment actueel, aangezien men een discussie wil over het op grote schaal gaan gebruiken van kernenergie. Ook De Volkskrant had hier vanmorgen een artikel over. Ik denk dat dit boek goed bruikbaar kan zijn om met pubers over dit soort onderwerpen te praten.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 9 januari 2006


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.