Gelezen in 2005

geplaatst in: Boeken, Gelezen | 0

Ik lees mijn hele leven al erg veel. Afgelopen jaar heb ik dat eens bijgehouden en dat ga ik bij deze met jullie delen. Zoals je zult zien heb ik een vrij brede leessmaak. Ik heb wel eens het gevoel dat ik alles lees wat los en vast is. Ik ken bijvoorbeeld niet veel mensen die ook daadwerkelijk het huis-aan-huisblad lezen. Ik denk dat ik dit van mijn vader heb: als we vroeger 3 weken naar Frankrijk waren geweest was het eerste wat hij deed de kranten van die periode sorteren om dan deze stapel door te werken. Dat doet hij nog steeds als hij langere tijd naar het buitenland is geweest. Zo erg ben ik nog niet! Maar je weet nooit wat de toekomst zal brengen…

Ik heb dit jaar in totaal 55 boeken gelezen. Hieronder zie je welke boeken ik dit jaar gelezen heb of klik hier voor een overzicht.

Welk boek heeft de meeste indruk op me gemaakt?

Dit is een lastige vraag, maar ik denk dat dat De duivelsverzen van Salman Rushdie is. Dit was in ieder geval het moeilijkste boek om te lezen, omdat het zeer traag op gang komt. Rushdie schrijft erg sprookjesachtig, maar het verhaal was wat lastig te volgen. De blasfemistische beschuldigingen heb ik er niet al te duidelijk uit kunnen halen.

Welk boek heb ik vol spanning gelezen?

Dit kan alleen maar het zesde deel van Harry Potter zijn. Ik weet dat veel mensen dit niet als literatuur zien, maar dat is het ook niet. Wel is het spannend en meeslepend geschreven. Ik heb dit boek dan ook in anderhalve dag uitgelezen, omdat ik wilde weten hoe het afliep. Helaas moet ik nu wachten op het zevende en laatste deel.

Welk boek heb ik met het meeste plezier gelezen?

Dat zijn de boeken van Terry Pratchett. In zijn serie boeken over de Discworld (in het Nederlands: Schijfwereld) komt veel humor voor en ik zit dan ook altijd grinnikend te lezen. Dat is wel eens lastig voor mijn omgeving!

Januari

Bekijk hier alle boeken die ik in januari gelezen heb.

 1. Jean M. Auel – Dal der beloften
 2. Carry Slee – Bikkels
 3. Jean M. Auel – Een vuurplaats van steen

Februari

Bekijk hier alle boeken die ik in februari gelezen heb.

 1. Ward Ruyslinck – Het reservaat
 2. Dan Brown – Het Bernini mysterie
 3. Wim Gijsen – Keerkringen
 4. Wim Gijsen – Bidahinne
 5. Dan Brown – Het Juvenalis dilemma
 6. Wim Gijsen – Lure
 7. Karel Glastra van Loon – De passievrucht
 8. Maeve Binchy – Onder de oude beuk
 9. Nicci French – Het geheugenspel
 10. Garth Nix – Sabriël

Maart

Bekijk hier alle boeken die ik in maart gelezen heb

 1. Isabel Allende – Het rijk van de gouden draak
 2. Barbara Voors – De aardbeibeet

April

Bekijk hier alle boeken die ik in april gelezen heb

 1. Salman Rushdie – De duivelsverzen
 2. Jack Vance – De tuin van Suldrun
 3. Gaëtan Soucy – Het meisje dat te veel van lucifers hield
 4. Garth Nix – Mister Monday
 5. J.K. Rowling – Harry Potter and the goblet of fire

Mei

Bekijk hier alle boeken die ik in mei gelezen heb

 1. Garth Nix – Lirael
 2. Ian Caldwell & Dustin Thomason – Een Venetiaans geheim
 3. Robert Carter – The language of stones
 4. Terry Pratchett – Pyramids
 5. J.K. Rowling – Harry Potter and the Order of Phoenix

Juni

Bekijk hier alle boeken die ik in juni gelezen heb

 1. Oscar Wilde – The importance of being earnest
 2. Jack Vance – Madouc
 3. Terry Pratchett – The last continent
 4. Arnon Grunberg – De joodse messias
 5. Minette Walters – De branding
 6. J.J. Voskuil – Meneer Beerta
 7. Michael Moore – Stupid white men

Juli

Bekijk hier alle boeken die ik in juli gelezen heb

 1. Bill Clinton – Mijn leven
 2. Paulo Coelho – De pelgrimstocht naar Santiago
 3. J.K. Rowling – Harry Potter and the half-blood prince
 4. Terry Pratchett – Guards, guards!

Augustus

Bekijk hier alle boeken die ik in augustus gelezen heb

 1. Terry Pratchett – Moving pictures
 2. Garth Nix – Grim Dinsdag
 3. Majgull Axelsson – Huis der nevelen
 4. Hanny Alders – Non nobis
 5. Christopher Paolini – Eragon

September

Bekijk hier alle boeken die ik in september gelezen heb

 1. A.S. Byatt – Obsessie
 2. Hella Haasse – Sleuteloog
 3. Garth Nix – Vrouwe woensdag

Oktober

Bekijk hier alle boeken die ik in oktober gelezen heb

 1. J.J. Voskuil – Vuile handen
 2. Thea Beckman – De gouden dolk
 3. Ary Jassies – Kind van oktober
 4. Linda Armstrong Kerry – Geen berg te hoog
 5. Marian van der Heijden – De derde zoon
 6. Edward van de Vendel – Wat rijmt er op puree?

November

Bekijk hier alle boeken die ik in november gelezen heb

 1. Hella Haasse – De scharlaken stad
 2. Selma Lagerlöf – Niels Holgersson’s wonderbare reis

December

Bekijk hier alle boeken die ik in december gelezen heb

 1. J.J. Voskuil – Plankton
 2. Bas Haring – Kaas en de evolutietheorie
 3. Terry Pratchett – Hogfather

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 05 januari 2006

Gelezen sinds 2005
Van 2005 t/m 2018 las ik 1264 boeken. Dat zijn gemiddeld 70 boeken per jaar. Een mooi aantal!
Bekijk hieronder het aantal boeken per jaar en klik op het jaartal om alle boeken van dat jaar te zien.

2018: 171 boeken | 2017: 165 boeken | 2016: 208 boeken | 2015: 203 boeken | 2014: 135 boeken | 2013: 73 boeken | 2012: 26 boeken | 2011: 51 boeken | 2010: 43 boeken | 2009: 45 boeken | 2008: 33 boeken | 2007: 21 boeken | 2006: 35 boeken | 2005: 55 boeken

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.