J.J. Voskuil – Het A.P. Beerta-instituut

geplaatst in: Recensie | 0
J.J. Voskuil – Het A.P. Beerta-instituut

Het A.P. Beerta-Instituut, het vierde (en dikste) deel van Het Bureau omspant de jaren 1975-1979. Als gevolg van Beerta's uitschakeling komt de verantwoordelijkheid voor de koers van de afdeling geheel bij Maarten Koning te liggen. Met zijn optreden in de voorafgaande jaren heeft hij het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. De Europese Atlas heeft door zijn toedoen op het congres in Hongarije de doodsteek gekregen. En de samenwerking met de Vlaamse redacteuren van Ons Tijdschrift is door zijn kritiek op de opvattingen van Pieters praktisch onmogelijk geworden. De noodzaak om aan het vak een nieuwe grondslag te geven en met een handjevol mensen, zonder hulp van buiten, een tijdschrift te vullen, verhoogt de werkdruk op de afdeling.

Informatie
Schrijver: J.J. Voskuil
Titel: Het A.P. Beerta-instituut
Serie: Het bureau #4
Uitgeverij: Van Oorschot
Jaartal: 1998
Bladzijden: 988
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: 2006

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek bij de bibliotheek geleend omdat ik de vorige delen uit deze serie al gelezen heb. Ik wilde weten hoe het verhaal verder gaat. Het verhaal wordt traag verteld, maar is zo fascinerend dat ik toch blijf door lezen.


Deze blogpost heb ik in december 2018 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.