boekomslag Garth Nix - Abhorsen (Het oude koninkrijk 3)

Samen met haar magische metgezel verlaat Lirael de veilige ­beschutting van de gletsjer waaronder de Clayr al millennia ­wonen en trekt ze het Oude Koninkrijk in. Tot haar verbijstering is ze geen ziener zoals de andere Clayr, maar is ze in staat het Rijk van de Doden te betreden. Daar blijkt zelfs dat ze de nieuwe Abhorsen is, de opvolger van de doodgewaande koningin Sabriël van het Oude Koninkrijk. Lirael is nu de enige die in staat is het ultieme kwaad te verslaan dat op het punt staat de wereld te vernietigen.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Eindelijk, na lang wachten kon ik het laatste boek van deze trilogie bij de bibliotheek ophalen. Het is al weer enige tijd geleden dat ik de eerste twee delen heb gelezen, maar het verhaal kwam vrij snel terug. Blijkbaar heeft het verhaal indruk op me gemaakt. Het verhaal is spannend en ik heb het dan ook vrij snel uitgelezen. Het einde van het boek is eigenlijk op het hoogtepunt. Het kwaad is natuurlijk overwonnen, maar de losse eindjes worden niet uitgewerkt, terwijl ik eigenlijk best wil weten hoe Lirael opgenomen wordt in haar net ontdekte familie. Ook is het niet helemaal duidelijk of het kwade voor altijd is overwonnen. Door dit toch wel open einde heeft Garth Nix zichzelf natuurlijk de mogelijkheid gegeven om meer delen te schrijven.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 28 februari 2006


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.