Garth Nix – Abhorsen (Het oude koninkrijk 3)

geplaatst in: Recensie | 0
Garth Nix – Abhorsen (Het oude koninkrijk 3)

Samen met haar magische metgezel verlaat Lirael de veilige ­beschutting van de gletsjer waaronder de Clayr al millennia ­wonen en trekt ze het Oude Koninkrijk in. Tot haar verbijstering is ze geen ziener zoals de andere Clayr, maar is ze in staat het Rijk van de Doden te betreden. Daar blijkt zelfs dat ze de nieuwe Abhorsen is, de opvolger van de doodgewaande koningin Sabriël van het Oude Koninkrijk. Lirael is nu de enige die in staat is het ultieme kwaad te verslaan dat op het punt staat de wereld te vernietigen.

Garth Nix - Abhorsen
Serie: Het oude koninkrijk #3
Uitgeverij: Boekerij, Uitgeverij M
Jaartal: 2003
Bladzijden: 340
Vertaald door Erica Beberwee
Genre: science fiction & fantasy

Het boek wordt tegenwoordig uitgegeven door uitgeverij Boekerij

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Eindelijk, na lang wachten kon ik het laatste boek van deze trilogie bij de bibliotheek ophalen. Het is al weer enige tijd geleden dat ik de eerste twee delen heb gelezen, maar het verhaal kwam vrij snel terug. Blijkbaar heeft het verhaal indruk op me gemaakt. Het verhaal is spannend en ik heb het dan ook vrij snel uitgelezen. Het einde van het boek is eigenlijk op het hoogtepunt. Het kwaad is natuurlijk overwonnen, maar de losse eindjes worden niet uitgewerkt, terwijl ik eigenlijk best wil weten hoe Lirael opgenomen wordt in haar net ontdekte familie. Ook is het niet helemaal duidelijk of het kwade voor altijd is overwonnen. Door dit toch wel open einde heeft Garth Nix zichzelf natuurlijk de mogelijkheid gegeven om meer delen te schrijven.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 28 februari 2006

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.