Terry Pratchett – Reaper man (Discworld 11)

geplaatst in: Recensie | 0
Terry Pratchett – Reaper man (Discworld 11)

DEATH IS MISSING - PRESUMED...ER...GONE. Which leads to the kind of chaos you always get when an important public service is withdrawn. Meanwhile, on a little farm far, far away, a tall dark stranger is turning out to be really good with a scythe. There's a harvest to be gathered in...

Informatie
Schrijver: Terry Pratchett
Titel: Reaper man
Serie: Discworld #11
Uitgeverij: Gollancz (UK)
Jaartal: 1991
Bladzijden: 254
Genre: science fiction & fantasy


Boek gelezen: februari 2006
Koop dit boek bij bol.com

Over dit boek

In dit boek gaat het over Death die wordt ontslagen, omdat hij niet afstandelijk genoeg met zijn werk omgaat. Hij wil namelijk graag weten hoe het is om mens te zijn. En daar heeft hij nu dus de tijd voor. Hij komt als boerderijknecht terecht bij een oudere dame en helpt haar met het oogsten van het graan. Hij heeft tenslotte ervaring met een zeis….

Ondertussen gaat het helemaal niet goed met de wereld, want er is nog geen opvolger voor Death en de doden kunnen nergens heen. Dit leidt tot een ophoping van energie die via sneeuwbollen en winkelwagentjes uiteindelijk een uitweg vindt in iets dat gevaarlijk is voor mensen.

De boeken van Terry Pratchett zijn altijd leuk. Het zijn boeken waarbij ik meestal zit te grinniken om de leuke woordspelingen of grappige verwijzingen naar onze wereld.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 12 februari 2006

Oude reacties

Wil Vanblootenbil – 12 februari 2006 18:31
De Dood, de drie heksen en de worstjesverkoper; Pratchetts smakelijkste creaties

PW – 12 februari 2006 21:37
Vroeger wel vaak gelezen. Zit nu meer op het niveau van de leesclub… Ik heb m nog niet gelezen trouwens. Hoewel, ik lees ook wel meer hoor, maar Terry heb ik inmiddels wel gehad.


De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in deze blogpost of onderaan de website. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.