boekomslag Katrin Grothusen - De grote ruzie om de paaseieren

Wie zijn er belangrijker met Pasen, de kippen of de hazen? De dieren zijn daar in de dagen voor Pasen stevig over aan het ruzie maken, de kippen roepen zonder ons zijn er geen eieren en de hazen zeggen als wij ze niet verven en rondbrengen zijn het geen paaseieren. Zo ruziën ze verder, tot de kippen een slim plannetje uitbroeden. De hazen krijgen het iets te laat in de gaten…

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Dit prentenboek heb ik gisteren deels voorgelezen aan de kleuters in mijn stageklas. Eén van de jongste kleuters begon opeens vreselijk te huilen en te zeggen dat ze naar haar mama wilde. Ze bleek uiteindelijk bang voor de paashaas te zijn. De juf heeft haar getroost en toen even later de directeur verkleed als paashaas het lokaal kwam binnenhuppelen bleek de paashaas voor haar toch niet zo eng te zijn als ze dacht. Gelukkig maar! Ik had me niet gerealiseerd dat er wel eens kinderen kunnen zijn die bang zijn voor een paashaas. Ik zie bij paashaas een knuffelige haas voor me die met een mandje eieren rondhuppelt. Niet iets engs! Maar ja, de wereld ziet er voor een 4-jarige toch anders uit dan voor volwassenen.

Het voorlezen van het verhaal lukte niet echt goed, omdat de kinderen opgewonden waren door de vreemde dag. Op school staat de hele dag in het teken van Pasen, er wordt geknutseld, er loopt een paashaas, we eten gezamenlijk een paaslunch en ‘s middags is er een vossenjacht. Dat wijkt natuurlijk af van de normale gang van zaken en daar worden kinderen door afgeleid. Ik vind het zelf een mooi prentenboek met leuke illustraties. Er staat wel wat veel tekst in, dus een volgende keer zou ik het verhaal in kortere vorm kunnen vertellen en vooral de illustraties laten zien.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 14 april 2006


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.