boekomslag Frank Gilbreth - Cheaper by the dozen

Mother and Dad are world-renowned efficiency experts, helping factories fine-tune their assembly lines for maximum output at minimum cost. At home, the Gilbreths themselves have cranked out twelve kids, and Dad is out to prove that efficiency principles can apply to family as well as the workplace. The heartwarming and comic stories of the jumbo-sized Gilbreth clan have delighted generations of readers, and will keep you and yours laughing for years.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb dit boek al zo vaak gelezen en het blijft een leuk verhaal. Mijn ouders hadden vroeger in de kast een rijtje boeken in pocketformaat met een harde groene kaft. Daar zat dit boek tussen. Andere boeken in die serie waren de verhalen over ‘the saint’. Ik vond ze allemaal leuk om te lezen. Van dit boek is het extra leuk dat het waargebeurd is.

Frank Gilbreth is de grondlegger van tijd- en bewegingsstudies. Samen met zijn vrouw Lillian, die psychologie had gestudeerd, legde hij zich toe op het efficiënter laten werken van fabrieken. Zijn ideeën om tijd te besparen paste hij ook toe in zijn gezin (12 kinderen). Tijdens het tandenpoetsen en wassen moesten de kinderen bijvoorbeeld luisteren naar Franse langspeelplaten om de taal te leren. Gilbreth vond het jammer om dit soort momenten onbenut te laten.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 31 mei 2006


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.