Sjoerd Kuyper – Eiber!

geplaatst in: Recensie | 0
Sjoerd Kuyper – Eiber!

Als de wolken vleugels krijgen, en een snavel bovendien, en ze komen uit het Zuiden... Kikker, laat je dan niet zien! Ieder kikkerkind in het riet kent dit lied. En Dobbertje Swanebloem is een kikkerkind. Ze kent het lied uit haar hoofd. 'De Eiber is terug in het land!' zegt haar moeder. En Bies, het vriendje van Dobbertje, zegt het ook. Zijn vader heeft Eiber zelf gezien! 'Altijd omhoog kijken, kinderen. De Eiber komt altijd van boven...'. 

Informatie
Schrijver: Sjoerd Kuyper
Titel: Eiber!
Serie: Kinderboekenweekgeschenk #2000
Uitgeverij: CPNB
Jaartal: 2000
Bladzijden: 96

De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Dit was het kinderboekenweekgeschenk in 2000. Het staat dus al jaren in mijn boekenkast, maar ik was er nog niet aan toegekomen. Van een pabo-klasgenoot hoorde ik dat het een leuk boek is en daarom besloot ik het maar eens te lezen. En inderdaad: het is een leuk boek.

 

Samenvatting komt van de website van Bol.com, boekomslag komt van de website van bibliotheek Rotterdam

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 1 mei 2006

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.