boekomslag Willem Jan Otten - De wijde blik

‘Waarom moest Susan, die ziende zo blind had kunnen zijn, ook nog letterlijk blind worden? Kon de voorzienigheid zich niet tevreden stellen met de afloop, zoals die, hoe dan ook, op handen was: ik, op een nacht, lucifers brekend en zwetend, zittend aan de grote tafel tegenover Susan, biechtend dat er inderdaad al zes maanden de halsbrekende, verslavende ander was?’

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

De laatste keer dat ik dit boek heb gelezen was dat voor een college ‘literatuursociologische benadering’ tijdens mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde. Als ik het me goed herinner was het de bedoeling om de overeenkomsten met de werkelijkheid en het boek te vinden. In tweetallen moest er een werkstuk geschreven worden, waarbij een bepaald aspect nader werd onderzocht. Ik geloof dat ons werkstuk over ‘ruimte’ ging. Ik weet dat ik het werkstuk nog heb, maar het ligt ergens op zolder in een doos.

Het viel me op dat het net als de boeken van Leon de Winter een beeldend verhaal is. Het leest vrij gemakkelijk, omdat er zoveel beelden worden opgeroepen. Past dan ook goed bij het thema van dit boek: zien en blind zijn. Ik vond het leuk om weer te lezen en ben van plan om andere boeken van Willem Jan Otten ook eens bij de bieb te halen.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 13 juni 2006


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.