Tessa de Loo – Meander

geplaatst in: Recensie | 0
Tessa de Loo – Meander

Jesse Deodaat is de geestelijk leider van de leefgemeenschap Meander, gevestigd in een klein Zeeuws dorp. Sebastiaan Pieck, zelf een zoekende, raakt at snel in de greep van Jesses ideeën en charismatische uitstraling. Sebastiaan besluit in Meander te gaan wonen. Hij treft er een gevarieerde groep volgelingen aan: onder meer een doorgedraaide wiskundeleraar en diens vrouw, een gesjeeste student filosofie, een ex-antropoloog en een yogaleraar. En Jesses wellustige vrouw Maja, die, na de nodige spanningen, een tegenbeweging vormt...

Informatie
Schrijver: Tessa de Loo
Titel: Meander
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaartal: 1986
Bladzijden: 340
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: 2006

Over dit boek

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het verhaal leest gemakkelijk weg, wat erg lekker is met dat warme weer. Het lijkt het een zweverig verhaal te worden. Dit is niet het geval. Het is een verhaal dat beschrijft hoe een gemeenschap opbloeit en hoe het de mensen hier vergaat. Ik denk dat het herkenbaar is om te lezen hoe iets vol idealen begint, maar dat het moeilijker wordt als je geconfronteerd wordt met de rest van de wereld.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 22 juli 2006

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.