Tonke Dragt – Ogen van tijgers

geplaatst in: Recensie | 0
Tonke Dragt – Ogen van tijgers

Jock Martijn is ontslagen als planeetonderzoeker op Venus. Nu is hij kunstschilder op Aarde, maar voelt zich een gevangene. De Aarde is één grote stad, getemd door techniek. De wouden zijn verdwenen, de tijgers uitgestorven. Toch heeft de rebelse jongen Bart Doran een ongeluk veroorzaakt op Route Z. Was het werkelijk een verwilderde kat waarvoor hij remde, en geen robot? Jock ziet overal ogen - ook de onzichtbare van machthebbers die hem bespieden. Dan komt zijn vroegere collega Edu Jansen terug van Venus, met belangrijk nieuws over die geheimzinnige zusterplaneet...

Informatie
Schrijver: Tonke Dragt
Titel: Ogen van tijgers
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 1982
Bladzijden: 390
Genre: science fiction & fantasy
Leeftijd: 12+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: 2006

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Gaaf boek! Ik had hem nog nooit gelezen, terwijl ik wel fan ben van de historische verhalen van Tonke Dragt, zoals Brief voor de koning. Het is een meeslepend verhaal dat vooral oudere kinderen zal aanspreken. Het is het vervolg op Torenhoog en mijlenbreed, maar die heb ik nog niet gelezen. Dit boek heb ik onlangs bij De Slegte gehaald en ik had zin om hem nu maar eens te gaan lezen. Het verhaal is ook goed te volgen zonder dat je Torenhoog en mijlenbreed hebt gelezen. Naar dat boek ben ik nu wel benieuwd. Aansluitend heb ik het boekje De robot van de rommelmarkt & Route Z gelezen, ook van Tonke Dragt. Hierin staan twee korte verhalen die met de hoofdrolspelers uit Ogen van tijgers te maken hebben.

Ik raad deze boeken aan aan mensen die houden van verhalen die een beetje sprookjesachtig zijn en waar veel fantasie in voor komt.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 03 juli 2006

Oude reacties

Joaquin Neruda – 04 juli 2006 15:06
Beste Tante Til,
Wat leuk dat je nu Misdaa en Straf leest. Ik heb het boek begin dit jaar gelezen. Een beklemmend meesterwerk. Ik zie uit naar je recensie!
Groet, Joaquin

Tante Til – 06 juli 2006 14:02
Hallo Joaquin,
Ik ben nog volop bezig, maar het boek bevalt me tot nu toe best. Minder zwaar dan ik had gedacht.
Vriendelijke groet, Tante Til

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.