Mark Haddon – The curious incident of the dog in the night-time

geplaatst in: Recensie | 2
Mark Haddon – The curious incident of the dog in the night-time

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is a murder mystery novel like no other. The detective, and narrator, is Christopher Boone. Christopher is fifteen and has Asperger's, a form of autism. He knows a very great deal about maths and very little about human beings. He loves lists, patterns and the truth. He hates the colours yellow and brown and being touched. He has never gone further than the end of the road on his own, but when he finds a neighbour's dog murdered he sets out on a terrifying journey which will turn his whole world upside down. 

Informatie
Schrijver: Mark Haddon
Titel: The curious incident of the dog in the night-time
Uitgeverij: Cape (UK)
Jaartal: 2003
Bladzijden: 272
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: 2006

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik vond het een fascinerend boek om te lezen. Je leeft mee met een autistische jongen. Dit is wel een zwaar autistisch iemand, vergelijkbaar met de hoofdfiguur uit Rainman. Niet alle autistische mensen zijn zo ‘asociaal’. Het verhaal had een vreemde, en best spannende, wending. Ik vond het een leuk boek.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 31 augustus 2006

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Responses

 1. Bart

  Ja, ik heb dit boek ook graag gelezen, een goed idee om het nog eens te lezen denk ik.
  Het pakte me meteen, goed geschreven en meeslepend, zeker.

  Groetjes, Bart 🙂

 2. Tante Til

  @Bart: ik vond het een mooi boek om te lezen. Mark Haddon zal inmiddels vast wel weer een nieuw boek hebben gelezen. Ik zal eens kijken in de boekwinkel. Alhoewel…, boeken zijn hier in Australie erg duur en ik heb nog een stuk of 10 boeken onderweg te lezen. Maar kijken kan natuurlijk nooit kwaad….

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.