Marten Toonder – De bovenbazen

geplaatst in: Recensie | 0
Marten Toonder – De bovenbazen

Een klein groepje 'bovenbazen' vergaart almaar meer rijkdom, tot de beursthermometer oververhit raakt en het hele systeem dreigt in te storten.

Informatie
Schrijver: Marten Toonder
Titel: De bovenbazen
Uitgeverij: De Bezige Bij
Jaartal: 1973
Bladzijden: 140

De illustraties zijn van de Marten Toonder Studios

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Begin van het boek

Het is in de wereld ongelijk verdeeld; sommige lieden hebben niets en andere hebben alles. Wanneer men niets heeft, is het mogelijk om meer te krijgen – voor dat soort is het leven eigenlijk een pretje. Maar iemand die alles heeft, is nooit meer blij wanneer hij wat ontvangt. In plaats daarvan moet hij altijd bang zijn dat hij iets verliest, want dat is de enige mogelijkheid die er voor hem overblijft. Zulke stakkerds leiden een kommervol bestaan, gevuld met zorgen en kwalen – en het wordt tijd, dat hun stille strijd eindelijk eens onverbloemd in het daglicht wordt gebracht.

 

Mijn mening

Ik vind het altijd leuk om een verhaal over heer Bommel te lezen. Ik lees ze al zolang ik me kan herinneren. Dat krijg je als je vader helemaal Bommelgek is. Ook dit was weer een leuk verhaal. Ik vind vooral de taal die Toonder gebruikt leuk. Hij schrijft beeldend, zo beeldend dat ik regelmatig vergeet om naar de plaatjes te kijken.

 

Samenvatting komt van de website van Bol.com, boekomslag komt van de website van bibliotheek Rotterdam

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 4 augustus 2006

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.