Hella S. Haasse – Het tuinhuis

geplaatst in: Recensie | 0
Hella S. Haasse – Het tuinhuis

In veel romans van Hella S. Haasse vindt er iets plaats dat zich aan de waarneembare werkelijkheid onttrekt, maar dat wel de gang van zaken bepaalt. Ook in haar verhalen is dat vaak het geval. Is het de geheimzinnige, magische kracht van de natuur die aan de gebeurtenis een andere betekenis geeft? Of is er sprake van toeval, dat een ontwrichtende of juist een helende werking heeft?

Informatie
Schrijver: Hella S. Haasse
Titel: Het tuinhuis
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2006
Bladzijden: 154
Genre: psychologisch verhaal

Dit boek is als e-boek te leen bij de bibliotheek

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Hella Haasse is al jaren een favoriete schrijfster van mij. Ik heb inmiddels bijna al haar boeken en dat zijn er heel wat. Ik denk dat het inmiddels meer dan twee planken van onze boekenkast bedraagt. Het tuinhuis is een bundel met korte verhalen. Een overeenkomst in deze verhalen is dat altijd de vraag blijft hoe het verhaal zou aflopen. Er wordt geen echt einde gegeven. Een andere overeenkomst is dat in alle verhalen iets ongrijpbaars, iets mysterieus voorkomt.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

Oorspronkelijk geplaatst op 16-03-2007 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.