Arnon Grunberg – Tirza

geplaatst in: Recensie | 0
boekomslag Arnon Grunberg - Tirza

De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag; wanneer de vrijheid uitsluitend tijdens de zomervakantie lonkt, is het leven al zwaar genoeg. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand: bandeloosheid leidt tot rampen. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Loom houdt hij van zijn dochters. Dat zijn echtgenote hem ingeruild heeft voor een jeugdliefde op een woonboot en dat een gedeelte van zijn vermogen is verdwenen door malversaties van merkwaardige groeperingen die de wereldeconomie beheersen, het deert hem niet. Zolang hij maar van zijn kinderen mag houden. Maar op een avond staat zijn echtgenote weer voor de deur. En dan doet een man zijn intrede in het leven van Jörgen Hofmeester, een man die als twee druppels water op Mohammed Atta lijkt.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb dit boek gekregen met Kerst van mijn schoonouders. Er zijn een aantal Nederlandse schrijvers waarvan ik graag boeken lees en daar is Arnon Grunberg er een van. Het boek Tirza gaat over Jörgen Hofmeester die door zijn vrouw is verlaten en alleen achterblijft met zijn jongste dochter. Tirza heeft haar eindexamen gedaan en er wordt een feestje gegeven. Een week voor het feest staat Jörgens vrouw opeens voor de deur. Ze wil weer bij hem terugkomen. Dat wil hij eigenlijk niet, maar dat zegt hij niet. Jörgen heeft het moeilijk met het feit dat Tirza na haar eindexamen op reis naar Afrika gaat. Hij brengt haar en haar vriend naar het vliegveld in Frankfurt. Tirza laat niets meer van zich horen en Jörgen gaat uiteindelijk zelf naar Namibië om zijn dochter te zoeken. Zal hij haar vinden? Ik vond het een mooi verhaal om te lezen en het einde van het verhaal heeft me verrast.

Oorspronkelijk geplaatst op 04-07-2007 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.