boekomslag Hubert Lampo - De zwanen van Stonehenge

In De zwanen van Stonehenge geeft Hubert Lampo zijn ervaringen weer met de zo vaak onderschatte auteurs uit het fantastische genre: Hoffman, Nerval, Meyrink, Arthur Machen, Lovecraft, Rider Haggard, De Chirico, Alain Fournier, en anderen. Voor de vele lezers, zowel in Nederland als in Vlaanderen, die graag worden meegevoerd naar de werelden van Tolkien, Hesse of Jean Ray.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik verwachtte dat het een roman zou zijn, maar het is meer essayachtig. Lampo geeft zijn visie op magisch-realistische literatuur. Ik vond het in het begin lastig lezen, maar het werd steeds interessanter. Lampo heeft me enthousiast gemaakt om eens wat te gaan lezen van bijvoorbeeld Jorge Luis Borges en andere magisch-realisten. Binnenkort maar eens naar de bibliotheek. Verder heeft hij mijn belangstelling gewekt om een echte roman van hem te gaan lezen.

Oorspronkelijk geplaatst op 02-07-2007 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.