Hubert Lampo – De zwanen van Stonehenge

geplaatst in: Recensie | 0
Hubert Lampo – De zwanen van Stonehenge

In De zwanen van Stonehenge geeft Hubert Lampo zijn ervaringen weer met de zo vaak onderschatte auteurs uit het fantastische genre: Hoffman, Nerval, Meyrink, Arthur Machen, Lovecraft, Rider Haggard, De Chirico, Alain Fournier, en anderen. Voor de vele lezers, zowel in Nederland als in Vlaanderen, die graag worden meegevoerd naar de werelden van Tolkien, Hesse of Jean Ray.

Informatie
Schrijver: Hubert Lampo
Titel: De zwanen van Stonehenge
Uitgeverij: Meulenhoff
Jaartal: 1972
Bladzijden: 384
Genre: informatief

Dit boek kun je als e-boek lenen bij de bibliotheek

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Ik verwachtte dat het een roman zou zijn, maar het is meer essayachtig. Lampo geeft zijn visie op magisch-realistische literatuur. Ik vond het in het begin lastig lezen, maar het werd steeds interessanter. Lampo heeft me enthousiast gemaakt om eens wat te gaan lezen van bijvoorbeeld Jorge Luis Borges en andere magisch-realisten. Binnenkort maar eens naar de bibliotheek. Verder heeft hij mijn belangstelling gewekt om een echte roman van hem te gaan lezen.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

Oorspronkelijk geplaatst op 02-07-2007 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.