Ursula Le Guin – De meesterdromer

geplaatst in: Recensie | 0
Ursula Le Guin – De meesterdromer

George Orr lijdt aan een merkwaardige kwaal: hij blijkt in staat om tijdens zijn dromen de loop der dingen te veranderen. Wat hij ook droomt, het wordt werkelijkheid. Dit maakt hem zo bang dat hij een psychiater consulteert. Deze ziet zijn kans schoon Orr onder hypnose dromen te dicteren, met het doel zo een vreedzame wereld te creëren. De gevolgen zijn echter rampzalig, vooral wanneer Orr zich gaat verzetten tegen deze manipulaties. 

Informatie
Schrijver: Ursula Le Guin
Titel: De meesterdromer
Uitgeverij: Het Spectrum
Jaartal: 1984
Bladzijden: 190
Vertaald door Gerard Suurmeijer
Genre: science fiction & fantasy

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Dit boek heb ik een tijdje geleden bij een kringloopwinkel gekocht. Van Ursula LeGuin heb ik jaren geleden een fantasyserie gelezen over het land Aardzee. Het leek mij leuk om meer boeken van haar te lezen.

Ik heb “De meesterdromer” gefascineerd uitgelezen. De hoofdpersoon kan de wereld veranderen door te dromen. Dit lijkt handig, omdat je vervelende zaken weg kunt dromen, maar zo gemakkelijk is het niet. Elke droom heeft een bijwerking.

 

Samenvatting komt van de website van Bol.com, boekomslag van de website van bibliotheek Rotterdam

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 21 november 2007

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.