Hella S. Haasse – Heren van de thee

geplaatst in: Recensie | 0
Hella S. Haasse – Heren van de thee

In 1878 trouwden Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosengaarde Bisschop in Batavia en gingen zij wonen op een afgelegen thee-onderneming op Java. In het decor van de indrukwekkende, mysterieuze natuur en tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in de koloniale politiek, leven we mee met de autocratische ondernemer Rudolf en zijn verbitterd rakende echtgenote.

Informatie
Schrijver: Hella S. Haasse
Titel: Heren van de thee
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 1992
Bladzijden: 302
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 18+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: 2007

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Over dit boek

Ik heb dit boek (1993, twaalfde druk) in april 1993 gekocht en volgens mij is dit het eerste boek dat ik ooit van Hella Haasse heb gelezen. Dit verhaal speelt zich af in Indonesië en geeft een beeld van het leven op een suikerplantage.


Deze blogpost heb ik in 2019 toegevoegd en met terugwerkende kracht geplaatst naar de maand waarin ik dit boek heb gelezen. Zo krijg ik een mooi overzicht van alle boeken die ik sinds 2005 (het jaar waarin ik met bloggen begon) heb gelezen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.