Frederica de Cesco – Het meisje met de luipaard

geplaatst in: Recensie | 0
Frederica de Cesco – Het meisje met de luipaard

De nomadische Toeareg hebben hun tenten opgeslagen in de buurt van Tamanrasset. De jonge sjeik, Ahmed, die op een dag gaands afstand een paleis bewoont, raakt in de buurt zwaar gewond en wordt door de Toeareg liefdevol verpleegd. Hij wordt verliefd op de dochter van het hoofd der Toeareg, de mooie, trotse Hinani, die steeds optrekt met een door haar zelf grootgebrachte jachtluipaard. De jonge sjeik vraagt Hinani ten huwelijk, maar zij weigert, afgeschrikt door de gedachte een vrouw in een harem te worden. Hierop treedt hij de gastvrijheid der Toeareg met voeten door Hinani te ontvoeren. Maar het antwoord der Toeareg laat niet lang op zich wachten. Mohara, een jonge Targui, eveneens verliefd op Hinani en vervuld van verdriet en wraakgevoelens, zet de achtervolging in. Maar ook Djinn, het jachtluipaard laat zich niet onbetuigd...

Informatie
Schrijver: Frederica de Cesco
Titel: Het meisje met de luipaard
Uitgeverij: A.W. Bruna & zoon
Jaartal: 1964
Bladzijden: 156
Vertaler: onbekend
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+

Wanneer heb ik dit boek gelezen?
Boek gelezen: 2008

Over dit boek

Ik heb dit boek in juli 2007 gekocht bij een kringloopwinkel.

Toen ik een tiener was heb ik het boek “De gouden daken van Lhasa” van haar gelezen en dat heeft indruk gemaakt. Naar Tibet wil ik nog steeds een keer heen. Ook haar verhalen over de Touareg vond ik interessant. Een tijdje geleden kwam ik bij de kringloop wat boeken van haar tegen die ik heb gekocht. Bij het lezen van dit boek merkte ik dat ik haar boeken wat ontgroeid ben. Ik ergerde me aan de vele metaforen die ze gebruikt om beschrijvingen van personen en/of de omgeving te maken. Ik heb het gevoel dat ik deze boeken toentertijd zo leuk vond, is dat het echte meisjesboeken zijn. De hoofdpersoon is een meisje, die een leuke jongen tegenkomt en moet besluiten wat ze met haar toekomst wil. Nu ik volwassen ben viel het me tegen.


Deze blogpost ging oorspronkelijk over de eerste twee boeken die ik dit jaar las. In mei 2019 heb ik deze blogpost in tweeën gesplitst.

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link in deze blogpost of onderaan de website. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.