De eerste twee boeken van het jaar

geplaatst in: Boeken | 0

Frederica de Cesco – Het meisje met de luipaard
De nomadische Toeareg hebben hun tenten opgeslagen in de buurt van Tamanrasset. De jonge sjeik, Ahmed, die op een dag gaands afstand een paleis bewoont, raakt in de buurt zwaar gewond en wordt door de Toeareg liefdevol verpleegd. Hij wordt verliefd op de dochter van het hoofd der Toeareg, de mooie, trotse Hinani, die steeds optrekt met een door haar zelf grootgebrachte jachtluipaard. De jonge sjeik vraagt Hinani ten huwelijk, maar zij weigert, afgeschrikt door de gedachte een vrouw in een harem te worden. Hierop treedt hij de gastvrijheid der Toeareg met voeten door Hinani te ontvoeren. Maar het antwoord der Toeareg laat niet lang op zich wachten. Mohara, een jonge Targui, eveneens verliefd op Hinani en vervuld van verdriet en wraakgevoelens, zet de achtervolging in. Maar ook Djinn, het jachtluipaard laat zich niet onbetuigd…


Toen ik een tiener was heb ik het boek “De gouden daken van Lhasa” van haar gelezen en dat heeft indruk gemaakt. Naar Tibet wil ik nog steeds een keer heen. Ook haar verhalen over de Touareg vond ik interessant. Een tijdje geleden kwam ik bij de kringloop wat boeken van haar tegen die ik heb gekocht. Bij het lezen van dit boek merkte ik dat ik haar boeken wat ontgroeid ben. Ik ergerde me aan de vele metaforen die ze gebruikt om beschrijvingen van personen en/of de omgeving te maken. Ik heb het gevoel dat ik deze boeken toentertijd zo leuk vond, is dat het echte meisjesboeken zijn. De hoofdpersoon is een meisje, die een leuke jongen tegenkomt en moet besluiten wat ze met haar toekomst wil. Nu ik volwassen ben viel het me tegen. 

(plaatje van luipaard is afkomstig van whitewolff.punt.nl) 

Jules Watson – The white mare 
The White Mare is the first novel in an epic trilogy spanning three centuries, which vividly recreates Celtic Britain at the time of the Roman invasion: a land of visions and dreams, bloodshed and brutal death. AD 79 and Agricola, the ruthless governor of Roman Britain, is turning his attentions to the last unconquered territory in Britain – Alba, Scotland. Rhiann is a courageous and beautiful Scottish princess and priestess scarred by her violent past. Of noble blood, she faces what for her is the ultimate sacrifice – a forced marriage – to protect the freedom of her people. Eremon is an enigmatic Irish prince, an exile, who must seek an alliance elsewhere to regain his throne. Will he prove himself the man who can unite the squabbling Celtic tribes against the more ominous threat of Rome? With war and chaos looming for her people, Rhiann finds herself drawn into an unexpected journey of the spirit and heart, which will reveal the true purpose of her life.

Ik hou van verhalen die zich afspelen in het verleden. Vooral de Kelten spreken me aan. De landen waar zij geleefd hebben bevallen mij goed als vakantiebestemming. Ik vond het een leuk boek om te lezen. Er zat vaart in het verhaal en ik was benieuwd hoe het zou aflopen. Ik had het boek dan ook vrij snel uit. Het is het eerste deel van een trilogie en ik ben benieuwd hoe de rest van de trilogie zal verlopen. Binnenkort maar eens naar de bibliotheek. 

(plaatje is afkomstig van coverbrowser.com)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.