Adriaan van Dis – Indische duinen

geplaatst in: Recensie | 0
Adriaan van Dis – Indische duinen

Een jongen groeit op in een gezin met een Japans kampverleden. Het gezin vindt, eenmaal teruggekeerd uit het oude Indië, geen vrede in Nederland. Het vestigt zich in een koloniehuis in de duinen; daar wordt de zoon geboren. Hij is de buitenstaander die wordt opgevoed in een sfeer van verzwegen leed. Zijn vader wil hem harden voor de volgende oorlog. Pas als hij volwassen is, lukt het de jongen de leugens en geheimen van het gezin te ontrafelen.

Informatie
Schrijver: Adriaan van Dis
Titel: Indische duinen
Uitgeverij: Meulenhoff
Jaartal: 1994
Bladzijden: 280

Het boek is als e-boek te lenen bij de bibliotheek

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn mening

Dit boek heb ik ooit van mijn moeder gekregen, omdat ze hem dubbel had. Mijn moeder houdt van boeken over Indonesië. Ik kwam het boek tegen, omdat het boven op een stapel lag. Het grootste deel van de boekenkast ligt namelijk tijdelijk boven in een kamer, omdat Wooster het leuk vond om boeken uit de kast te halen.

Het boek las lekker weg en ik had het na een dagje uit. De hoofdpersoon vertelt over zijn herinneringen aan zijn jeugd. Daarnaast krijg je ook een beeld van de huidige relatie met zijn moeder en zussen. Ik vond het wel een aardig boek, maar meer ook niet.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

Oorspronkelijk geplaatst op 23-04-2008 op tantetil.vkblog.nl

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.