boekomslag Brian Selznick - De uitvinding van Hugo Cabret

Hugo Cabret woont in de muren van een druk treinstation in Parijs en zorgt ervoor dat de klokken gelijk blijven lopen. Maar wanneer Hugo het pad van een excentriek, leesgraag meisje en een verbitterde oude man kruist, worden Hugo’s bestaan en zijn grote geheim in gevaar gebracht. Een tekening, een notitieboekje, een gestolen sleutel, een mechanische man en een verborgen bericht van Hugo’s overleden vader vormen de spil van dit ingenieuze, ontroerende en betoverende mysterie.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb dit boek afgelopen oktober gekocht toen het kinderboekenweek was. Ik heb het boek voornamelijk gekocht omdat het er zo vreselijk mooi uitziet. Alle pagina’s zijn zwart met een blaadje tekst erop. Verder zitten er heel veel zwartwitte tekeningen in.

Ik zag het boek pas bij de stripwinkel liggen en ik begreep toen niet waarom een ‘gewoon’ boek bij de stripwinkel te koop zou zijn. Inmiddels weet ik dat wel. De illustraties zijn een integraal onderdeel van het verhaal. Ze vertellen een deel van het verhaal. Daarom leest het boek, ondanks dat het dik is, vlot. Het verhaal gaat over een jongen die geïnteresseerd is in illusionisten. Hij leeft in het station, in zijn eentje. Dat verandert als hij betrapt wordt op het stelen van een opwindmuis in de speelgoedwinkel tegenover het station. Deze opwindmuis heeft hij nodig om een geheimzinnige machine te repareren.

Het verhaal is leuk en zeker voor kinderen spannend. Uiteindelijk blijkt het boek zelf een onderdeel van het verhaal te zijn.

Oorspronkelijk geplaatst op 23-04-2008 op tantetil.vkblog.nl


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.