boekomslag Cassandra Clare - City of bones (The mortal instruments 1)

When fifteen-year-old Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder—much less a murder committed by three teenagers covered with strange tattoos and brandishing bizarre weapons. Then the body disappears into thin air. It’s hard to call the police when the murderers are invisible to everyone else and when there is nothing—not even a smear of blood—to show that a boy has died. Or was he a boy? This is Clary’s first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons. It’s also her first encounter with Jace, a Shadowhunter who looks a little like an angel and acts a lot like a jerk. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace’s world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in ordinary mundanes like Clary and her mother? And how did Clary suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know..

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb dit boek in november 2007 gekocht toen ik op een vliegveld in Londen was. Na het inchecken had ik nogal wat tijd over en heb ik mijn geld opgemaakt in de boekwinkel. De omschrijving op de achterkant van dit boek deed me denken aan de series Buffy en Angel. Dit boek is het eerste deel van een trilogie, waarvan komende zomer het tweede deel uitkomt. De hoofdpersoon is Clary, een meisje van een jaar of zestien. Er gebeuren opeens bij haar in de buurt allemaal vreemde dingen en op een avond verdwijnt haar moeder. Clary komt er achter dat haar leven niet is zoals ze altijd gedacht heeft. Ze heeft krachten waar ze mee moet leren omgaan. Het verhaal is spannend en ik ben erg benieuwd hoe het uiteindelijk af gaat lopen.

Oorspronkelijk geplaatst op 23-04-2008 op tantetil.vkblog.nl


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.