boekomslag Haruki Murakami - Kafka on the shore

Kafka on the Shore follows the fortunes of two remarkable characters. Kafka Tamura runs away from home at fifteen, under the shadow of his father’s dark prophesy. The aging Nakata, tracker of lost cats, who never recovered from a bizarre childhood affliction, finds his pleasantly simplified life suddenly turned upside down. Their parallel odysseys are enriched throughout by vivid accomplices and mesmerising dramas. Cats converse with people; fish tumble from the sky; a ghostlike pimp deploys a Hegel-spouting girl of the night; a forest harbours soldiers apparently un-aged since WWII. There is a savage killing, but the identity of both victim and killer is a riddle. Murakami’s new novel is at once a classic tale of quest, but it is also a bold exploration of mythic and contemporary taboos, of patricide, of mother-love, of sister-love. Above all it is an entertainment of a very high order.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Het boek heeft een aantal verschillende verhaallijnen, die over Kafka en over Nakate bijvoorbeeld. Deze lijnen komen heel langzaam bij elkaar in de buurt. Ik heb dit boek uitgekozen vanwege de titel, die vond ik intrigerend. Ik heb ooit wat van Kafka gelezen en dat is nogal fantastisch. Dat fantastische komt in dit boek ook voor. Er gebeuren rare dingen, die de hoofdpersonen niet zo vreemd vinden. Al met al een fascinerend en leuk boek.

Oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 23 april 2008


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.