Jonathan Safran Foer – Extremely loud and incredibly close

In Extremely Loud and Incredibly Close nine-year-old Oskar Schell is an inventor, amateur entomologist, Francophile, letter writer, pacifist, natural historian, percussionist, romantic, Great Explorer, jeweller, detective, vegan, and collector of butterflies. When his father is killed in the September 11th attacks on the World Trade Centre, Oskar sets out to solve the mystery of a key he discovers in his father's closet. It is a search which leads him into the lives of strangers, through the five boroughs of New York, into history, to the bombings of Dresden and Hiroshima, and on an inward journey which brings him ever closer to some kind of peace.

Boekinformatie
Schrijver: Jonathan Safran Foer
Titel: Extremely loud and incredibly close
Uitgeverij: Hamilton (UK)
Jaartal: 2005
Bladzijden: 326
Leeftijd: 18+


De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Boek gelezen: 2008

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb dit boek gekocht in de boekenweek, afgelopen maart. Volgens mij was het boek een aantal jaren geleden een hype. Ik heb een hekel aan hypes en heb het toen ook niet gekocht. Het gekke is wel dat mijn oog de afgelopen jaren in een boekwinkel regelmatig op dit boek viel. En nu uiteindelijk toch gekocht en gelezen.

Ik vond het een leuk boek. Oskar is een jongetje van 9 jaar dat zijn vader heeft verloren bij de aanslag op de Twin Towers in New York. Hij vindt op een gegeven moment een sleutel waarvan hij denkt dat die van zijn vader is. Hij gaat op zoek naar het slot waar de sleutel bij hoort. Hij vertelt zijn moeder en oma hier niets over. In het boek krijg je ook meer inzicht in het leven van zijn oma, die vanuit Oost Duitsland naar Amerika is geëmigreerd voor de Tweede Wereldoorlog.

Het boek ziet er ook visueel interessant aan. Er zitten foto’s in van dingen waar Oskar mee te maken krijgt. En stukjes tekst die het verhaal ondersteunen.


dit blog is oorspronkelijk geplaatst op 23 april 2008 op tantetil.vkblog.nl

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.