boekomslag Jonathan Safran Foer - Extremely loud and incredibly close

In Extremely Loud and Incredibly Close nine-year-old Oskar Schell is an inventor, amateur entomologist, Francophile, letter writer, pacifist, natural historian, percussionist, romantic, Great Explorer, jeweller, detective, vegan, and collector of butterflies. When his father is killed in the September 11th attacks on the World Trade Centre, Oskar sets out to solve the mystery of a key he discovers in his father’s closet. It is a search which leads him into the lives of strangers, through the five boroughs of New York, into history, to the bombings of Dresden and Hiroshima, and on an inward journey which brings him ever closer to some kind of peace.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Mijn mening

Ik heb dit boek gekocht in de boekenweek, afgelopen maart. Volgens mij was het boek een aantal jaren geleden een hype. Ik heb een hekel aan hypes en heb het toen ook niet gekocht. Het gekke is wel dat mijn oog de afgelopen jaren in een boekwinkel regelmatig op dit boek viel. En nu uiteindelijk toch gekocht en gelezen.

Ik vond het een leuk boek. Oskar is een jongetje van 9 jaar dat zijn vader heeft verloren bij de aanslag op de Twin Towers in New York. Hij vindt op een gegeven moment een sleutel waarvan hij denkt dat die van zijn vader is. Hij gaat op zoek naar het slot waar de sleutel bij hoort. Hij vertelt zijn moeder en oma hier niets over. In het boek krijg je ook meer inzicht in het leven van zijn oma, die vanuit Oost Duitsland naar Amerika is geëmigreerd voor de Tweede Wereldoorlog.

Het boek ziet er ook visueel interessant aan. Er zitten foto’s in van dingen waar Oskar mee te maken krijgt. En stukjes tekst die het verhaal ondersteunen.

dit blog is oorspronkelijk geplaatst op 23 april 2008 op tantetil.vkblog.nl


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.