boekomslag Charlie Fletcher - Stoneheart

Deep in the City something had been woken, so old that people had been walking past it for centuries without giving it a second look. When George breaks the dragon’s head outside the Natural History Museum he awakes an ancient power. This prehistoric beast, sentry-still for centuries, hunts him down with a terrifying wrath. And this is just the beginning.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb het boek “Stoneheart” van Charlie Fletcher afgelopen november gekocht op het vliegveld bij Londen. Soms valt je oog op een boek dat je wilt lezen…

Ik vind het geen vreemd idee dat er parallelle werelden zijn met de onze. Waarom zou onze realiteit de enige zijn? In dit boek blijken er meerdere versies van Londen te zijn. George komt in een ander Londen terecht doordat hij per ongeluk het hoofd van een stenen draakje afbreekt in het museum. In dit Londen blijken standbeelden en waterspuwers (gargoyles) tot leven te komen. En zij staan niet op goede voet met elkaar. Er zou een oorlog kunnen uitbreken.

George lijkt hier invloed op uit te kunnen oefenen, maar het is niet duidelijk wat hij kan doen. Om terug te keren naar zijn eigen realiteit moet hij het hoofd van de stenen draak naar een bepaalde plek brengen. Zou het hem lukken om ongedeerd naar zijn eigen wereld te kunnen? En kan hij voorkomen dat er een oorlog uitbreekt tussen de standbeelden en waterspuwers?

Dit is het eerste deel van een trilogie. Ik zag bij bol.com dat het tweede deel (Iron hand) net uit is. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan.


oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 7 augustus 2008

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.