boekomslag Jostein Gaarder - De magische bibliotheek

Nils en Berit schrijven elkaar brieven in een schrift dat ze op en neer sturen. In dit brievenboek vertellen ze over een merkwaardige vrouw, Bibbi de Bok, die opeens overal lijkt op te duiken. Op een dag vindt Berit een vreemde brief die uit Bibbi’s handtas is gevallen. De brief spreekt van een boek over een magische bibliotheek. Maar hoe kan het dat een oude antiquair het boek al in zijn bezit heeft voordat het is uitgekomen? En waarom verzamelt Bibbi zulke boeken? Is er misschien sprake van een geheime blibliotheek? Nils en Berit besluiten als echte detectives antwoorden te gaan zoeken. Hun avontuurlijke tocht voert hen door de wonderlijke wereld van het boek.

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb de afgelopen jaren een aantal boeken gelezen van Jostein Gaarder, te beginnen met “De wereld van Sophie”. Die boeken bevielen me goed. Toen ik dan ook dit boek tegenkwam bij bookcrossing.com, om als ringboek van lezer naar lezer verstuurd te worden, heb ik me opgegeven. Ik was erg benieuwd, zeker omdat het over de wonderlijke wereld van het boek gaat.

Maar helaas, het boek viel me tegen. Het verhaal is zelfs voor kinderen wat al te doorzichtig. En de verwijzing naar de wereld van het boek vond ik minimaal. Gelukkig kon ik het boek, na het lezen, doorsturen naar de volgende lezer. Hopelijk heeft hij/zij hier meer van genoten.


oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 20 mei 2009

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.