boekomslag Eduardo Mendoza - De wonderbaarlijke reis

In de eerste eeuw van onze jaartelling reist de filosoof Pomponio Flato door het Romeinse rijk, op zoek naar een geneeskrachtig water. Het lot brengt hem naar Nazareth, waar een plaatselijke timmerman op het punt staat ter dood gebracht te worden vanwege een brute moord. Jezus, de naïeve zoon van de timmerman die overtuigd is van zijn vaders onschuld, haalt Pomponio over om de ware toedracht van de moord te achterhalen. Maar Jezus kan niet vermoeden welk groot geheim zijn vader te verbergen heeft…

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Mijn mening

De omschrijving van het boek “De wonderbaarlijke reis” van Eduardo Mendoza trok mij aan. Hoe zou de schrijver Jezus en zijn vader in dit verhaal naar voren brengen?

Al lezend heb ik me vreselijk lopen ergeren. Er komen veel seksuele toespelingen in het verhaal voor over anale seks die alle Romeinen zouden hebben. Ook vreemde uitspraken over volkeren, nogal racistisch zelfs, vond ik irritant. Kortom: ik was blij toen ik het uit had. Dit boek zal binnenkort via bookcrossing.com op zoek gaan naar een nieuwe lezer, die hier hopelijk meer van geniet.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 9 juni 2009


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.