Hella S. Haasse – Sterrenjacht

geplaatst in: Recensie | 0
Hella S. Haasse – Sterrenjacht

Sinterklaasavond, de jaren dertig. Caspar-Jan ontvangt in het pension waar hij woont een geheimzinnig pakketje zonder afzender. Daarin zitten een versje over de Zeven Provinciën en een zevenpuntige ster van granaten, gevat in goud. Op de achterzijde staat er met kleine lettertjes 'Groeningen' in gegraveerd. Zijn rijke tante Arabella, niet toevallig de eigenares van een ster met de inscriptie 'Zeeland', vertelt hem dat wie in het bezit komt van alle zeven sterren met provincienamen, zal vernemen waar een schat verborgen is. Caspar-Jan gaat op sterrenjacht en algauw volgen de verwikkelingen elkaar in steeds hoger tempo op. Door slimme listen en kolderieke verwarring vindt hij een aantal sterren, maar hij verliest ze ook weer even snel. Zal het hem lukken de schat te vinden en rijk te worden?

Informatie
Schrijver: Hella S. Haasse
Titel: Sterrenjacht
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2007
Bladzijden: 316
Genre: detective, sprookjes

Het e-boek is te leen via de bibliotheek.

 

De leukste plek om een boek te kopen is in een boekwinkel. Als je online wilt kopen kun je dat doen via bol.com Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Mijn samenvatting

“Sterrenjacht” is een heel ander soort boek van Hella Haasse dan ik gewend ben. Het is ditmaal geen roman die gebaseerd is op historische feiten. Eigenlijk is het een soort detectiveverhaal. Het verhaal is in 1950 als feuilleton gepubliceerd in Het Parool (onder het pseudoniem C.J. van der Sevensterre). Begin 2007 vond Hella Haasse het feuilleton bij toeval terug.

 

Mijn mening

De gedateerdheid van het verhaal valt erg mee. Het is een spannend verhaal en je bent als lezer benieuwd naar het verleden van de zevenpuntige ster met granaten. Een aanrader! Maar dat vind ik eigenlijk van alle boeken van Hella Haasse, die misschien ben ik bevooroordeeld 😉

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 12 juni 2009

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.