Monaldi & Sorti – Imprimatur

Het is 11 september 1683. In Europa dreigt een nieuwe grote oorlog: de Turken belegeren Wenen. Angst voor de moslims houdt christelijk Europa in haar greep. Tien gasten uit verschillende Europese landen logeren in herberg “De Schildknaap” in Rome. Als een oude heer in de herberg om het leven komt, vermoedelijk ten gevolge van de pest, moeten alle gasten in quarantaine. Maar het blijft niet bij dit ene sterfgeval. Gaat het hier werkelijk om gevallen van de gevreesde zwarte dood of is er sprake van moordaanslagen? Een van de gasten, Atto Melani, een geheim agent van de koning van Frankrijk, zoekt de zaak tot op de bodem uit en doet wereldschokkende ontdekkingen.

Boekinformatie
Schrijver: Monaldi, Sorti
Titel: Imprimatur
Uitgeverij: Cargo
Jaartal: 2002
Bladzijden: 608
Vertaler: Jan van der Haar
Genre: geschiedenis, thriller
Leeftijd: 18+


De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Boek gelezen: 2009

Wat vind ik van dit boek?

In het boek Imprimatur van Monaldi & Sorti gaat een geestelijke, Atto Melani, samen met de knecht van de herberg, op onderzoek uit. En zij zijn niet de enigen die ondanks de quarantaine ‘s nachts de herberg stiekem verlaten. Wat hebben al deze mensen in Rome te zoeken? De geestelijke en de knecht komen op hun ontdekkingstocht ook twee lijkenpikkers tegen in de ondergrondse gangen van Rome.

Dit is deel een van een trilogie. De volgende titels zijn Secretum en Veritas. Lijken me leuke boeken voor de vakantie!


oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 6 juni 2009

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.