Tonke Dragt – De torens van februari

geplaatst in: Recensie | 0
Tonke Dragt – De torens van februari

Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben... Ik vroeg: 'Welke dag is het vandaag?' 'Dertig februari,' zei de oude man. Plotseling zag ik de zee... Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand... Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben... Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken... bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari. De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

Informatie
Schrijver: Tonke Dragt
Titel: De torens van februari
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 1973
Bladzijden: 208

 


Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website.
bol.com

 

Mijn mening

Een spannend en intrigerend boek, waar ik helaas niets over kan vertellen zonder het verhaal te verklappen. Op de achterflap staat het volgende over het boek De torens van februari van Tonke Dragt:

Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben…Ik vroeg: ‘Welke dag is het vandaag?”Dertig februari,’ zei de oude man.Plotseling zag ik de zee…Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand… Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben…Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken… bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari. De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 10 juni 2009

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.