boekomslag De verjaardag van Asterix & Obelix

50 jaar na de geboorte van Asterix en Obelix zal het 34ste album in de reeks Asterix gaan verschijnen. Het is dan ook niet vreemd dat dit 56 pagina tellend album, welke wereldwijd in 13 verschillende landen op de zelfde dag zal gaan verschijnen, en ook in het thema van deze verjaardag zal staan. Deze heugelijke dag zal groots worden aangekondigd met ruim voldoende media ondersteuning en schitterend promotie materiaal. Het album zelf zal 12 gloed nieuwe korte verhalen bevatten die nooit eerder zijn gepubliceerd en op één na, allen speciaal voor dit album zijn gemaakt. Eén verhaal wijkt echter af, maar daarover later meer…

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Over het boek

Vijftig jaar geleden, om precies te zijn op 29 oktober 1959, werd Asterix geboren. Samen met zijn grote (letterlijk) vriend Obelix en de hond Idefix beleeft hij vele avonturen. Ze jagen de Romeinen op, gaan op reis naar India, Amerika, Egypte.

Al sinds ik klein ben ben ik fan van hun avonturen. Ik heb dan ook alle stripverhalen en herlees ze regelmatig. Vandaar dat ik blij was dat er weer een nieuw album uitkwam. C. en ik gingen zo snel mogelijk naar de plaatselijke stripwinkel om onder andere “De verjaardag van Asterix & Obelix. Het gulden boek” te kopen.

Mijn mening

Vol verwachting ging ik thuis op de bank zitten met een kopje thee en het stripboek. En o, wat viel het tegen. Met tegenzin heb ik het uitgelezen en ik baal een beetje dat ik hem gekocht heb. Naar mijn idee wordt het toch langzamerhand tijd dat Uderzo stopt met de serie. Maar goed, Asterix en Obelix blijven wel mijn striphelden!

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 14 december 2009


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.