Lev Grossman – The magicians

In a secret world of forbidden knowledge, power comes at a terrible price...Quentin Coldwater's life is changed forever by an apparently chance encounter: when he turns up for his entrance interview to Princeton he finds his interviewer dead - but a strange envelope bearing Quentin's name leads him down a very different path to any he'd ever imagined. The envelope, and the mysterious manuscript it contains, leads to a secret world of obsession and privilege, a world of freedom and power and, for a while, it's a world that seems to answer all Quentin's desires. But the idyll cannot last - and when it's finally shattered, Quentin is drawn into something darker and far more dangerous than anything he could ever have expected... 

Boekinformatie
Schrijver: Lev Grossman
Titel: The magicians
Uitgeverij: Cornerstone (UK)
Jaartal: 2009
Bladzijden: 496
Genre: science fiction & fantasy
Mijn mening:

 


Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website.
bol.com

 

Mijn mening

Dit is een van de slechtste boeken die ik in lange tijd heb gelezen. Het verhaal klonk interessant, maar het lijkt alsof de schrijver goede elementen uit allerlei fantasyboeken heeft gepakt en die bij elkaar gegooid om zelf een boek te gaan schrijven. Het had een beter boek kunnen zijn als de schrijver het tweede deel van het boek beter had uitgewerkt en het eerste deel van het boek had ingekort. Zo klinkt het wel een beetje onduidelijk, maar als ik meer schrijf verklap ik de verhaallijn.

Kortom: ik raad niemand dit boek aan!

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 8 december 2009

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.