boekomslag Paolo Coelho - Veronika besluit te sterven

Veronika is jong, mooi, intelligent… en wil dood. Ze heeft alles beleefd wat er te beleven valt en besluit met een overdosis een einde aan haar leven te maken. In het aangezicht van de dood leert men echter zijn werkelijke verlangens kennen. Wanneer Veronika ontwaakt in een psychiatrische kliniek, beseft ze dat ze niet dood wil, maar vooral graag een ander leven wil leiden. Dan blijkt echter dat haar hart door de overdosis beschadigd is en dat ze binnen een week zal sterven. Durft ze nog iets van het leven te maken, nu het eigenlijk te laat is?

Klik hier voor meer informatie over dit boek

Wat vind ik van dit boek?

Paulo Coelho schrijft spirituele boeken waarin de mens op zoek gaat naar harmonie en vrede. Dit boek is het eerste deel van een trilogie. De volgende delen zijn “Aan de oever van de Piedra huilde ik” en “De duivel en het meisje”. In deze trilogie beschrijft Coelho steeds een week uit het leven van een mens, die zich geconfronteerd ziet met liefde, dood en macht. Ik vond het een leuk boek om te lezen en ben benieuwd naar de volgende delen. Ik zal ze voor volgend jaar op mijn “te lezen”-lijstje zetten.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 29 december 2009


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.