Paolo Coelho – Veronika besluit te sterven

Veronika is jong, mooi, intelligent... en wil dood. Ze heeft alles beleefd wat er te beleven valt en besluit met een overdosis een einde aan haar leven te maken. In het aangezicht van de dood leert men echter zijn werkelijke verlangens kennen. Wanneer Veronika ontwaakt in een psychiatrische kliniek, beseft ze dat ze niet dood wil, maar vooral graag een ander leven wil leiden. Dan blijkt echter dat haar hart door de overdosis beschadigd is en dat ze binnen een week zal sterven. Durft ze nog iets van het leven te maken, nu het eigenlijk te laat is?

Boekinformatie
Schrijver: Paolo Coelho
Titel: Veronika besluit te sterven
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaartal: 2010
Bladzijden: 192
Genre: psychologisch verhaal

Het boek is als e-boek te leen bij de bibliotheek

 


Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website.
bol.com

 

Over het boek

Veronika is 24 jaar en ‘heeft alles beleefd wat er te beleven viel – en dat was niet weinig!’ Met de dood is alles afgelopen en daarom besluit ze er een einde aan te maken, ‘eindelijk vrijheid’. Ze slikt een overdosis slaappillen maar wordt wakker in een psychiatrische kliniek. Haar arts vertelt haar dat ze door de zelfmoordpoging een ernstige hartkwaal heeft en nog maar een paar dagen zal leven. Ze leert haar medepatienten kennen, zoals een depressieve vrouw en een schizofrene man, ze speelt piano zoals ze nog nooit gespeeld heeft en haalt alles uit elke dag die ze nog leeft. Langzamerhand ontdekt ze dat ze wil leven en wat ze met haar leven wil. De directeur van de kliniek heeft de hartkwaal verzonnen om Veronika op die manier te dwingen de zin van haar leven te ontdekken. (informatie en plaatje komen van bol.com)

 

Mijn mening

Paulo Coelho schrijft spirituele boeken waarin de mens op zoek gaat naar harmonie en vrede. Dit boek is het eerste deel van een trilogie. De volgende delen zijn “Aan de oever van de Piedra huilde ik” en “De duivel en het meisje”. In deze trilogie beschrijft Coelho steeds een week uit het leven van een mens, die zich geconfronteerd ziet met liefde, dood en macht. Ik vond het een leuk boek om te lezen en ben benieuwd naar de volgende delen. Ik zal ze voor volgend jaar op mijn “te lezen”-lijstje zetten.

 

Samenvatting en boekomslag komen van de website van Bol.com

 

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 29 december 2009

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.