Gelezen in 2009

geplaatst in: Boeken | 0

De meeste van de boeken die ik in het afgelopen jaar heb gelezen heb ik op mijn weblog (tantetil.vkblog.nl) al besproken. Toch maak ik nog even een totaaloverzicht. Dat heb ik tenslotte vanaf de start van mijn blog gedaan en het geeft een mooi overzicht van wat ik zoal lees.

 

Overzicht

01 Ken Follett – World without end
On the day after Halloween, in the year 1327, four children slip away from the cathedral city of Kingsbridge. They are a thief, a bully, a boy genius and a girl who wants to be a doctor. In the forest they see two men killed. As adults, their lives will be braided together by ambition, love, greed and revenge. They will see prosperity and famine, plague and war. One boy will travel the world but come home in the end; the other will be a powerful, corrupt nobleman. One girl will defy the might of the medieval church; the other will pursue an impossible love. And always they will live under the long shadow of the unexplained killing they witnessed on that fateful childhood day.

02 Terry Pratchett – Lords and ladies (Discworld)
THE FAIRIES ARE BACK–BUT THIS TIME THEY DON’T JUST WANT YOUR TEETH… Granny Weatherwax and her tiny coven are up against real elves. It’s Midsummer Night. No time for dreaming… With full supporting cast of dwarfs, wizards, trolls, Morris dancers and one orang-utan. And lots of hey-nonny-nonny and blood all over the place.

03 Henk Kuijpers – Franka: Het zwaard van Iskander (strip, deel 19)
geen informatie over te vinden

04 Chauvel-Lereculey-Simon – Arthur, de krijger (strip, deel 2)
geen informatie over te vinden

05 Marisha Pessl – Calamiteitenleer voor gevorderden
‘Het was bijna een jaar nadat ik Hannah dood had gevonden en ik dacht dat het me gelukt was om alle details van die nacht in mijzelf te wissen. Ik had me vergist. Ergens eind januari lag ik in het holst van de nacht weer eens wakker en zag haarscherp Hannah Schneider. Ze hing een meter boven de grond aan een oranje elektriciteitssnoer. Haar ogen leken op eikels, of op twee zwarte knopen van een overjas die kinderen in het gezicht van een sneeuwpop zouden drukken, en ze zagen niets. Of eigenlijk was het probleem dat ze álles hadden gezien.’
Calamiteitenleer voor gevorderden is een fascinerend verhaal waarin de beproevingen van een postmoderne opvoeding en een moordmysterie centraal staan. De achttienjarige Blue van Meer voert het woord, en we worden meegezogen in een duizelingwekkend verhaal over de dood en vlinders, vrouwen, zwerftochten, de Amerikaanse McCulture, hoogtepunten uit de westerse literatuur, politiek radicalisme en kalverliefdes. Blues ironische en aangrijpende relaas, gestructureerd als een syllabus voor een collegereeks over de Grote Werken uit de Literatuur, toont ons hoe mensen van alle leeftijden altijd proberen aansluiting bij anderen te vinden, hoe fantasie ons in tijden van chaos en verbijstering tot steun kan zijn, en de bevrijdende werking die uit kan gaan van het duisterste geheim.

06 Jostein Gaarder – De magische bibliotheek
Nils en Berit schrijven elkaar brieven in een schrift dat ze op en neer sturen. In dit brievenboek vertellen ze over een merkwaardige vrouw, Bibbi de Bok, die opeens overal lijkt op te duiken. Op een dag vindt Berit een vreemde brief die uit Bibbi’s handtas is gevallen. De brief spreekt van een boek over een magische bibliotheek. Maar hoe kan het dat een oude antiquair het boek al in zijn bezit heeft voordat het is uitgekomen? En waarom verzamelt Bibbi zulke boeken? Is er misschien sprake van een geheime blibliotheek? Nils en Berit besluiten als echte detectives antwoorden te gaan zoeken. Hun avontuurlijke tocht voert hen door de wonderlijke wereld van het boek.

07 Cassandra Clare – City of ashes (The mortal instruments 2)
This is the second book in the bestselling urban fantasy trilogy, The Mortal Instruments .With her mother in a coma and her father hell-bent on destroying the world, Clary is dragged deeper into New York’s terrifying underworld of werewolves, demons and the mysterious Shadowhunters. Discovering the truth about her past was only the beginning, now Clary must save the world from her own father – the rogue Shadowhunter Valentine. With two of the Mortal Instruments at his command, Valentine is assembling an army of demons to wage war on the council of Shadowhunters and destroy them once and for all. As the battle begins, Clary must face her darkest fears – and come to terms with her feelings for a boy she wishes wasn’t her brother.

08 Christian Williams & John Gawthrop – The rough guide to Berlin
The Rough Guide to Berlin is the definitive guide to this extraordinary city. The full-colour introduction gives an inspiring insight into many of Berlin’s highlights from world-class museums to cutting edge galleries and the latest on the cities lively nightlife. Read expert background on everything from the enduring Reichstag, to east Berlins’ cultural scene and find comprehensive information on Berlin’s history, politics, and traditions.

09 Monaldi & Sorti – Imprimatur
Het is 11 september 1683. In Europa dreigt een nieuwe grote oorlog: de Turken belegeren Wenen. Angst voor de Moslims houdt christelijk Europa in haar greep.
Tien gasten uit verschillende Europese landen logeren in herberg De Schildknaap in Rome. Als een oude heer in de herberg om het leven komt, vermoedelijk ten gevolge van de pest, moeten alle gasten in quarantaine. Maar het blijft niet bij dit ene sterfgeval. Gaat het hier werkelijk om gevallen van de gevreesde zwarte dood, of is er sprake van moordaanslagen? Een van de gasten, Atto Melanie, een geheim agent van de koning van Frankrijk, zoekt de zaak tot op de bodem uit en doet wereldschokkende ervaringen.

10 Terry Goodkind – Bloedbroederschap (Derde wet van de magie)
Duizend jaar lang was de Oude Wereld afgesloten. Maar zonder het te weten heeft Richard Cypher de magische zegels vernietigd en een poort gemaakt waardoor de kwaadaardige Keizer Jagang en zijn troepen de Nieuwe Wereld binnenkomen. Richard moet het opnemen tegen de Bloedbroederschap, een verbond van fanatieke nietsontziende anti-magiërs, om een driedubbele taak te volbrengen: Jagang verslaan, zijn geliefde Kahlan redden en de poort naar de Oude Wereld sluiten. Alleen met de kracht van de liefde en het geloof in de Waarheid kan hij het kwaad keren.

11 Eduardo Mendoza – De wonderbaarlijke reis
In de eerste eeuw van onze jaartelling reist de filosoof Pomponio Flato door het Romeinse rijk, op zoek naar een geneeskrachtig water. Het lot brengt hem naar Nazareth, waar een plaatselijke timmerman op het punt staat ter dood gebracht te worden vanwege een brute moord. Jezus, de naieve zoon van de timmerman die overtuigd is van zijn vaders onschuld, haalt Pomponio over om de ware toedracht van de moord te achterhalen. Maar Jezus kan niet vermoeden welk groot geheim zijn vader te verbergen heeft

12 Tonke Dragt – De torens van februari
Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben… Ik vroeg: ‘Welke dag is het vandaag? ”Dertig februari,’ zei de oude man. Plotseling zag ik de zee… Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand… Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben… Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken… bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari.De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

13 Hella S. Haasse – Sterrenjacht
Caspar-Jan, een 22-jarige werkloze journalist, komt door de toezending van een geheimzinnig pakketje achter het vermoedelijke bestaan van zeven eeuwenoude sterren van granaten, gevat in goud. In de loop der jaren zijn ze verspreid over het hele land. Volgens de mythe ontdekt degene die ze bij elkaar brengt een code die wijst op een schat. Caspar-Jan is op zoek naar avontuur en trekt op onderzoek uit.

14 Umberto Eco – Het eiland van de vorige dag
In 1643 lijdt Roberto de la Grive, een Italiaanse edelman, schipbreuk. Hij spoelt meer dood dan levend aan tegen de boegspriet van een Hollands schip, de Daphne, dat in een baai van een eiland in de Stille Zuidzee voor anker ligt. Aan boord van het schip bevinden zich vreemde dieren, planten, instrumenten en machines. Verder lijkt het verlaten. Het feeërieke eiland is onbereikbaar. De sloep is weg en Roberto de la Grive kan niet zwemmen. Hij is gedoemd aan boord te blijven.

15 Arthur Golden – Memoirs of a geisha
Speaking to us with the wisdom of age and in a voice at once haunting and startlingly immediate, Nitta Sayuri tells the story of her life as a geisha. It begins in a poor fishing village in 1929, when, as a nine-year-old girl with unusual blue-gray eyes, she is taken from her home and sold into slavery to a renowned geisha house. We witness her transformation as she learns the rigorous arts of the geisha: dance and music; wearing kimono, elaborate makeup, and hair; pouring sake to reveal just a touch of inner wrist; competing with a jealous rival for men’s solicitude and the money that goes with it.

16 Paolo Coelho – Veronika besluit te sterven
Veronika ontdekt in het aangezicht van de dood wat haar werkelijke verlangens zijn. Op onovertroffen wijze laat Paulo Coelho in deze roman zien hoe dun de grens tussen “waanzinnig” en “doodnormaal” gedrag is.

17 Frank Herbert – Dune Messiah (Dune 2)
Paul Atreides, ruler of a thousand planets, great victor of a holy war, prince turned revolutionary leader, messiah of a fanatical religious sisterhood, is to be brought low by the very forces that created him. Yet foreseeing the plans of his enemies, he determines to drive on towards his own, shockingly different, vision of the future.

18 Terry Pratchett – Small gods (Discworld 13)
In the beginning was the Word, and the Word was Hey, you! . For Brutha the novice is the Chosen One, and all he wants is peace, justice and brotherly love. He also wants the Inquisition to stop torturing him now, please.

19 J.K. Rowling – The tales of Beedle the bard
‘You’ve never heard of The Tales of Beedle the Bard?’ said Ron incredulously. ‘You’re kidding, right?’ (From Harry Potter and the Deathly Hallows) Published by the charity Lumos in association with Bloomsbury Publishing Plc, The Tales of Beedle the Bard is the first new book from J. K. Rowling since the publication of Harry Potter and the Deathly Hallows. The Tales of Beedle the Bard played a crucial role in assisting Harry, with his friends Ron and Hermione, to finally defeat Lord Voldemort. Fans will be thrilled to have this opportunity to read the tales in full. An exciting addition to the canon of Harry Potter, the tales reveal the wonderful versatility of the author, as she tackles with relish the structure and varying tones of a classic fairy tale. There are five tales: ‘The Tale of the Three Brothers’, recounted in Deathly Hallows, plus ‘The Fountain of Fair Fortune’, ‘The Warlock’s Hairy Heart’, ‘The Wizard and the Hopping Pot’, and ‘Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump’. Each has its own magical character and will bring delight, laughter and the thrill of mortal peril. Translated from the original runes by Hermione Granger, the tales are introduced and illustrated by J. K. Rowling. Also included are notes by Professor Albus Dumbledore, which appear by kind permission of the Hogwarts Headmasters’ Archive.

20 John Irving – De beren los
Het einde van de Tweede Wereldoorlog is nabij wanneer het Russische leger Wenen binnenvalt. In de befaamde dierentuin is geen beest meer te bekennen, hoogstwaarschijnlijk omdat de hongerige inwoners ze hebben opgegeten. In deze historische roman over de inname van Wenen door de nazi’s en de bezetting van de stad door de Russen, besluiten twee Weense studenten in 1967 de ‘bevrijding’ van de dierentuin na te spelen. De gevolgen zijn vaak hilarisch, maar ook gruwelijk.

21 Johan Daisne – De trein der traagheid
De hoofdpersoon wordt in de trein wakker en hij komt er achter dat behalve hij de hele coupé slaapt. Het licht in de trein is uit en buiten is het schemerig. Nadat hij een poosje rustig over van alles na heeft zitten denken gaat hij toch maar eens hier en daar kijken. Hij begint zich eenzaam te voelen en gaat op zoek naar een wakker persoon. Als hij in de eerste wagen van de eersteklas wagens komt ontdekt hij iemand die niet slaapt. Deze oude heer, want dat blijkt de persoon te zijn, begrijpt ook niets van de vreemde situatie. Ook hij heeft even geslapen en merkte na het wakker worden dat de rest van de passagiers sliep. Beide komen erachter dat hun horloge op halfzeven is stil blijven staan.

22 Jan Dodd & Simon Richmond – The rough guide to Japan
The Rough Guide to Japan provides invaluable advice on everything from getting there (including overland routes) to tracking down the latest and best places to sleep, eat, drink and shop. There is comprehensive coverage of all the major sights – and many off the beaten track – from the northern tip of Hokkaido down to the islands of Okinawa, closer to Taiwan than Tokyo. Full-colour sections introduce manga and anime, arguably Japan’s most successful cultural export, its rich variety of festivals and its stunning traditional gardens.

23 George Elliot – Middlemarch
This penetrating analysis of the life of an English provincial town during the time of social unrest prior to the Reform Bill of 1832 is told through the lives of Dorothea Brooke and Dr Tertius Lydgate and includes a host of other paradigm characters who illuminate the condition of English life in the mid-nineteenth century.

24 Audrey Niffenegger – The time traveler’s wife
This extraordinary, magical novel is the story of Clare and Henry who have known each other since Clare was six and Henry was thirty-six, and were married when Clare was twenty-two and Henry thirty. Impossible but true, because Henry is one of the first people diagnosed with Chrono-Displacement Disorder: periodically his genetic clock resets and he finds himself pulled suddenly into his past or future. His disappearances are spontaneous and his experiences are alternately harrowing and amusing. The Time Traveler’s Wife depicts the effects of time travel on Henry and Clare’s passionate love for each other with grace and humour. Their struggle to lead normal lives in the face of a force they can neither prevent nor control is intensely moving and entirely unforgettable.

25 Henk Kuijpers – Franka: Het meesterwerk (strip, deel 2)
geen informatie over gevonden

26 Henk Kuijpers – Franka: De terugkeer van de Noordenzon (strip, deel 3)
geen informatie over gevonden

27 Alan Bennett – De ongewone lezer
Bij toeval – ze rent achter haar honden aan – ontdekt de Engelse koningin een bibliobus die geparkeerd staat bij de keuken van Windsor Castle. Ze voelt zich verplicht een boek te lenen en alhoewel ze van plan is het de volgende week ongelezen terug te brengen, begint ze te lezen. En ze zal niet meer ophouden. Het leesvirus heeft zich van haar meester gemaakt. De koningin maakt kennis met Proust, Sylvia Plath en Alice Munroe; schiet – faux pas – tijdens een staatsbanket de Franse president aan over Jean Genet; en vindt in haar eigen bibliotheek (veelal gesigneerde) werken van Thakeray, Dickens, Hardy en George Elliot. Maar het lezen maakt de koningin tot een ander mens, tot een koningin die niet gewenst is.

28 Charlie Fletcher – Iron hand (Stoneheart 2)
‘Edie,’ said George, ‘we’re going to do this together. I’ll be right there with you. Anything, anyone trying to get you is going to have to come past me first.’ But when George makes his promise he is not aware that high on the rooftops an unseen gargoyle is watching them hungrily, quivering with anticipation for the moment when it will unfold its stone wings and pounce. The thing on the roof knows that nothing is over; nothing is finished. Ironhand takes us deeper into the layers of un-London, the place where the good and the bad statues, the spits and the taints, walk and war. George and Edie must repay the debt which they owe the Gunner for his sacrifice. They must face unspeakable danger and doubt if they are to save him.

29 Cassandra Clare – City of glass (The mortal instruments 3)
With two of the Mortal Instruments now in Valentine’s hands, the world of the Shadowhunters teeters on the brink of civil war. Jace and the Lightwoods are recalled to Idris, the Shadowhunters’ remote and hidden home country, where a search has begun for the last of the Instruments, the Mortal Glass. Clary finds herself caught up in the chaos as the delicate social order of the Nephilim begins to shatter, pitting Downworlder against Downworlder and Shadowhunters against each other. When the City of Glass falls under attack, can Downworlders and Nephilim fight together to defeat Valentine, or will their longstanding hatred destroy them all? And when Clary discovers the unbelievable truth about her own past, can she find Jace before it’s too late?

30 P.G. Wodehouse – De dienstwillige dienaar
geen informatie van te vinden

31 Aravind Adiga – The white tiger
Meet Balram Halwai, the ‘White Tiger’: Indian servant, philosopher, entrepreneur, murderer…
Born in a remote Indian village, the son of a rickshaw-puller, Balram is taken out of school by his family and put to work in a teashop. As he smashes coals and wipes tables, he nurses a dream of escape, of breaking away from the banks of Mother Ganga into whose murky depths have seeped the remains of a hundred generations.
When a rich village landlord hires him as a chauffeur for his son and daughter-in-law, Balram’s re-education begins. Behind the wheel of a Honda, Balram comes to New Delhi. There he finds himself among cockroaches and traffic-jams, slums and shopping malls, 21st-century technology and medieval superstition. Trapped between his instinct to be a loyal son and servant, and his desire to better himself, and under the scrutiny of 36,000,005 gods, he discovers a new morality at the heart of the new India. Gradually Balram comes to see how the Tiger might escape his cage…

32 Imme Dros – De huiveringwekkende mythe van Perseus
Luister en huiver, vrienden. Dit is de mythe van Perseus,
zoon van Zeus, de god van de donder, bliksem en regen.
Perseus, die ontkwam aan de dood en aan duizend gevaren.
Perseus, die won van en wrede tiran en een bloedstollend monster.
Perseus, die niet geboren mocht worden, en toch werd geboren.
Perseus, die –een paar weken oud- alleen met zijn moeder
ronddreef op zee in een lang niet zeewaardige kist, en landde
op het eiland Serifos, waar hij een man werd. Perseus,
die het slangenhoofd van Medusaer afsloeg. Perseus,
die, zoals het orakel voorspeld had, zijn grootvader doodde.

33 Peter David – One knight only
David, a “darkly amusing fantasist” (“Kirkus Reviews”), continues the story of the return of Arthur Pendragon, the Once and Future King–now President of the United States.

34 Frances Hodgson Burnett – The secret garden
After the death of her parents, Mary is brought back from India as a forlorn and unwanted child, to live in her uncle’s great lonely house on the moors. Then one day she discovers the key to a secret garden and, like magic, her life begins to brighten in so many ways.

35 Leonie Swann – De schapen van Glenkill
De schapen van Glennkill zijn op zoek naar de moordenaar van hun herder. Op een ochtend ligt de Ierse schaapherder George Glenn onbeweeglijk in het gras. Er steekt een schop in zijn borst. George’s schapen zijn ontzet: wie heeft de oude schaapherder omgebracht? En waarom? Miss Maple, het slimste schaap uit de kudde, is geïntrigeerd door de moord.
Maar hoe vind je als schaap een moordenaar? En wat dan? Misschien is het beter om maar gewoon verder te grazen alsof er niets gebeurd is. Maar de schapen uit de kudde van George besluiten om voor gerechtigheid te zorgen. Het toeval wil dat George zijn schapen altijd detectives voorlas en dat ze dus niet totaal onvoorbereid zijn op hun taak. Met hun schapenlogica bijten ze zich vast in de speurtocht en ondanks de vele misverstanden zijn ze niet van de wijs te brengen. En langzaam maar zeker komen ze de dader op het spoor.
Maar als het de schapen uiteindelijk lukt om de raadselachtige dood van hun herder op te lossen staan ze vervolgens voor het volgende probleem: hoe maken ze dit aan de mensen duidelijk?

36 Arthur C. Clarke & Stephen Baxter – Time’s eye (Time odyssey 1)
For eons, Earth has been under observation by the Firstborn, beings almost as old as the universe itself. The Firstborn are unknown to humankind– until they act. In an instant, Earth is carved up and reassembled like a huge jigsaw puzzle. Suddenly the planet and every living thing on it no longer exist in a single timeline. Instead, the world becomes a patchwork of eras, from prehistory to 2037, each with its own indigenous inhabitants.Scattered across the planet are floating silver orbs impervious to all weapons and impossible to communicate with. Are these technologically advanced devices responsible for creating and sustaining the rifts in time? Are they cameras through which inscrutable alien eyes are watching? Or are they something stranger and more terrifying still?The answer may lie in the ancient city of Babylon, where two groups of refugees from 2037–three cosmonauts returning to Earth from the International Space Station, and three United Nations peacekeepers on a mission inAfghanistan–have detected radio signals: the only such signals on the planet, apart from their own. The peacekeepers find allies in nineteenth-century British troops and in the armies of Alexander the Great. The astronauts, crash-landed in the steppes of Asia, join forces with the Mongol horde led by Genghis Khan. The two sides set out for Babylon, each determined to win the race for knowledge . . . and the power that lies within.Yet the real power is beyond human control, perhaps even human understanding. As two great armies face off before the gates of Babylon, it watches, waiting. . . .

37 Stephanie Meyer – Twilight (Twilight 1)
When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voice, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret. What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back …

38 Terry Goodkind – Temple of the winds (Sword of truth 4)
When the fanatical Imperial Order unleashes a deadly plague on the world, Richard Cypher and his beloved Kahlan Amnell must search for the legendary Temple of the Winds, banished more than three millennia before, to find a cure.

39 Lindsay McKenna – Time raiders – the seeker
Delia Sebastian is a trained historian and psychic. Former army captain Jake Tyler is her swaggering ex-lover, who can read her most intimate thoughts–and desires. Together they will make the risky leap back to 44 BC to infiltrate the court of Julius Caesar by posing as Grecian mercenaries. But with assassins everywhere, will old passions reignite to undermine their cover…leaving them trapped in history forever?

40 Goscinny & Uderzo – De verjaardag van Asterix en Obelix, het gulden boek (strip)
geen informatie over gevonden

41 Henk Kuijpers – Franka: De witte godin (strip, deel 20)
geen informatie over gevonden

42 Lev Grossman – The magicians
In a secret world of forbidden knowledge, power comes at a terrible price…Quentin Coldwater’s life is changed forever by an apparently chance encounter: when he turns up for his entrance interview to Princeton he finds his interviewer dead – but a strange envelope bearing Quentin’s name leads him down a very different path to any he’d ever imagined. The envelope, and the mysterious manuscript it contains, leads to a secret world of obsession and privilege, a world of freedom and power and, for a while, it’s a world that seems to answer all Quentin’s desires. But the idyll cannot last – and when it’s finally shattered, Quentin is drawn into something darker and far more dangerous than anything he could ever have expected…

43 Frank Herbert – Children of Dune (Dune 3)
The desert planet has begun to grow green and lush. The life-giving spice is abundant. The nine-year-old royal twins, possessing their father’s supernormal powers, are being groomed as Messiahs.
But there are those who think the Imperium does not need Messiahs…

44 Jostein Gaarder – Het mysterie
Joachim en zijn vader zoeken een adventskalender. In de etalage van een klein boekwinkeltje in de buurt ontdekt Joachim er een. De boekverkoper is verrast, want hij heeft de kalender al in geen jaren meer gezien.. Volgens hem is hij gemaakt door Johannes, een man die rozen verkoopt op de markt. Diezelfde Johannes heeft eens een foto van een vrouw in de etalage gezet. Achter op die foto stond een naam: Elisabet. Thuis ontdekt Joachim dat elke keer als hij een luikje van de kalender opent, er een stuk papier uitvalt, waarop een spannend verhaal over Elisabet geschreven staat. Al die verhalen samen vormen een fascinerende reis door de tijd en door Europa. De reis, die in het heden in Noord-Europa begint, eindigt in het jaar nul te Bethlehem.

45 Stephenie Meyer – New moon (Twilight 2)
For Bella Swan, there is one thing more important than life itself: Edward Cullen. But being in love with a vampire is even more dangerous than Bella could ever have imagined. Edward has already rescued Bella from the clutches of one evil vampire, but now, as their daring relationship threatened all that is neat and dear to them, they realize their troubles may be just beginning….

 

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 14 januari 2010aangepast op 13 januari 2011 (boekbeschrijvingen toegevoegd, met dank aan bol.com)

Oude reacties

Maria-Dolores – 14-01-2010 16:45
mooi lijstje met boeiende ‘plots’.
zelf wilde ik vorige week eindelijke eens een (engelstalige) roman gaan kopen, expres naar de stad gegaan, maar met niks thuis gekomen omdat geen enkele flaptekst me iets zei. op letterlijk élk boek stond: number 1 bestseller…

Tante Til – 14-01-2010 17:02
@Maria-Dolores: dat is balen. Overkomt mij trouwens ook regelmatig. En ik ben altijd huiverig voor boeken waar “number 1 bestseller” opstaat. Meestal zijn het niet de boeken die ik leuk vind. Ik koop tegenwoordig mijn Engelstalige boeken bij amazon.de, want die verzenden gratis naar Nederland. En daar is de boekenprijs lager dan in Nederland.

Maria-Dolores – 14-01-2010 18:48
Tante Til, bedankt voor de tip.
vroeger kocht ik wel eens boeken bij Buecher.de, die verzonden ook gratis.

Paul Nijbakker – 20-01-2010 15:39
Ik kan alleen maar jaloers zijn op zoveel tijd en toegang tot al dat leeslekkers.

Tante Til – 20-01-2010 15:58
@Maria-Dolores: is vaak erg handig om boeken via een onlinewinkel te bestellen.
@Paul: ik heb het geluk dat ik snel lees en vreselijk dol op lezen ben. Daar maak ik af en toe tijd voor. Toch gaat het lezen met vlagen.
En de toegang tot al die boeken: dat komt door soms veel teveel te kopen. Daarom ben ik nu via marktplaats en bol maar boeken aan het verkopen.
En is een onlinewinkel zoals bol of amazon.de voor jou niet handig?

Paul Nijbakker – 23-01-2010 17:39
Tante Til, die webwinkels verkopen doorgaans alleen via credit card en daar ben ik principieel tegen. Ik heb een gewoon kartonnen bankkaartje (kan niet geskimd worden of op een andere manier misbruikt, soms is low-tech wel zo veilig).

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.