Markus Zusak – The book thief

HERE IS A SMALL FACT - YOU ARE GOING TO DIE. 1939. Nazi Germany. The country is holding its breath. Death has never been busier. Liesel, a nine-year-old girl, is living with a foster family on Himmel Street. Her parents have been taken away to a concentration camp. Liesel steals books. This is her story and the story of the inhabitants of her street when the bombs begin to fall. SOME IMPORTANT INFORMATION - THIS NOVEL IS NARRATED BY DEATH

Boekinformatie
Schrijver: Markus Zusak
Titel: The book thief
Uitgeverij: Doubleday (UK)
Jaartal: 2007
Bladzijden: 584
Leeftijd: 18+


De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek.
bol.com

Boek gelezen: 2010

Wat vind ik van dit boek?

HERE IS A SMALL FACT – YOU ARE GOING TO DIE. 1939. Nazi Germany. The country is holding its breath. Death has never been busier. Liesel, a nine-year-old girl, is living with a foster family on Himmel Street. Her parents have been taken away to a concentration camp. Liesel steals books. This is her story and the story of the inhabitants of her street when the bombs begin to fall. SOME IMPORTANT INFORMATION – THIS NOVEL IS NARRATED BY DEATH. It’s a small story, about: a girl, an accordionist, some fanatical Germans, a Jewish fist fighter, and quite a lot of thievery. ANOTHER THING YOU SHOULD KNOW – DEATH WILL VISIT THE BOOK THIEF THREE TIMES (tekst van Bol.com)

Wat een saai boek! Ik heb er een week of zes over gedaan om door dit boek heen te komen. Het is niet dat het verhaal niet interessant is, maar het is ontzettend traag geschreven. Het idee dat de Dood het verhaal vertelt van een meisje in Duitsland tijdens WOII vind ik leuk, maar de uitwerking niet.

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 17 maart 2010

Oude reacties

Catharina Anna Maria van Vliet – 17-03-2010 16:19
Maar toch uitgelezen? Als ik een boek echt saai vind…… dan hou ik er vaak mee op.
Een paar weken geleden had ik het zelfde met ‘Life under Glas’ van Abigail Alling en Marc Nelson. Over een expiriment in 1994 (geloof ik) over een groep mensen die 2 jaar lang afgesloten van de rest van de wereld proberen om een ecosysteem gaande te houden. Ik had een verslag verwacht van de persoonlijke verhoudingen in die twee jaar ….. maar ging alleen over de techniek en zo. S A A I met een uitroepteken. Halverwege het eerste hoofdstuk ben ik het diagonaal gaan lezen op zoek naar leuke stukjes…… en was ik er heel snel klaar mee.
Omdat ik heel veel moeite had gedaan om via Internet aan het boek te komen heb nog een beetje mijn best gedaan, maar het was en bleef saai.

Tante Til – 18-03-2010 10:09
@Catharina Anna Maria:
het rare was dat ik de verhaallijn op zich wel interessant vond en wilde weten hoe het afliep, maar het was ongelooflijk saai uitgewerkt.


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.